Talat Yavuz: Yasakların kalkmasında, sorunların çözülmesinde emeğimiz büyük

Talat Yavuz: Yasakların kalkmasında, sorunların çözülmesinde emeğimiz büyük

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Memur-Sen Erzincan İl Divan Toplantısı’na katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Memur-Sen Erzincan İl Divan Toplantısı’na katıldı. Eğitim gündemine, çalışma hayatına ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Yavuz, zor ve meşakkatli süreçlerden geçerek bugünlere geldiklerini belirterek, “Hak, emek ve özgürlük mücadelemizde birçok bedel ödedik. Ortaya koyduğumuz irade, yaptığımız çalışmalar, döktüğümüz ter neticesinde ülke karanlık dehlizlerden aydınlığa çıkarak yeni ve büyük Türkiye’nin yolu açıldı” dedi.

Sendika olarak, bugüne kadar hep milletten, millî iradeden yana olduklarını kaydeden Yavuz, “Tercihimiz her zaman milletin yanında olmak, millet iradesini tam kılmak, tam demokrasiye geçmekten yana oldu. Yasakların kalkmasında, Türkiye’nin demokratikleşmesinde emeğimiz, katkımız büyüktür. Kurulduğumuz yıllar eski Türkiye’nin en karanlık dönemine denk geldi. Müesses nizam milletle, millet iradesiyle ve milletin değerleriyle savaş hâlindeydi. Emek ve hürriyet birbirinden ayrılmaz dedik, emek kadar hürriyeti de savunduk. Biz vesayet rejimine karşı milletin değerlerini, iradesini, özgürlüğünü savunduk. Kamu görevlilerine kazandıracağımız en değerli kazanım, üzerimizdeki vesayet perdesini yırtıp atmaktı. Biz de öyle yaptık. ‘Bin yıl sürecek’ denen 28 Şubat vesayetini meydanlarda eylemlerle, topladığımız 12 milyon 300 bin imzayla, yasama süreçlerine katkılarımızla, gayretimizle on yılda yırtıp attık” şeklinde konuştu.

Müzakere ve mücadeleye dayalı hizmet sendikacılığı yaptıklarını, alın terinin karşılığının alınması, kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm bulunması için mücadele verdiklerini dile getiren Yavuz, şöyle devam etti: “Kronik hâle gelen pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasını, kazanıma dönüşmesini; son bir yılda 3600 ek göstergenin verilmesini, 424 bini aşkın sözleşmelinin kadroya geçirilmesini, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte 600 bini bulan bir kitlede memnuniyet üretilmesini, 50/d’lilerin 33/a’ya alınmasını sağlayan sendikayız.”

Sendikalı ile sendikasız arasındaki farkı ortaya koyması bakımından toplu sözleşme ikramiyesini 2000 TL’ye yaklaşan bir ek gelire dönüştürdüklerini ifade eden Yavuz, “Elbette çözüm bekleyen, hâlâ çözülememiş sorunlarımız var. Şimdiye kadar onlarca sorunu nasıl çözdüysek bunları da çözecek olan biziz. Kamu görevlilerinin en temel sorunlarını çözen teşkilat olarak, mevcut sorunları da çözmek için ter döküyoruz” diye konuştu.

Talat Yavuz, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde geliştirilmesi, iyileştirilmesi, şef, tekniker başta olmak üzere birinci dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli olarak yapılması, üniversite idari personelinin kurumlararası yer değişikliği hakkının gecikmeden hayata geçirilmesi, akademik personelin maaş ve ücretlerinin artırılması ve benzeri sorunların çözülerek gündemden düşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

15 Mayıs’a kadar, zirvedeki konumlarını daha da güçlendirmek, çıtayı daha yükseğe koymak için çalışacaklarını vurgulayan Yavuz, “Değerlerimizden, ilkelerimizden hiç taviz vermedik, vermeyeceğiz. Emek mücadelemizi özgürlük mücadelemizden ayırmadık, bugünden sonra da ayırmayız. Dişimizle tırnağımızla elde ettiğimiz kazanımlarımızın heba olmaması, emeğin ve kamu görevlilerinin hakkının korunması, vesayete geçit verilmemesi için, dün olduğu gibi, bugün de var gücümüzle çalışacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Gül: İstikrarlı yürüyüşümüz sürecek

Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Nebi Gül, açılışta yaptığı konuşmada, özelde üyelerinin özlük hakları genelde ise Türkiye’nin ve insanlığın temel hak ve özgürlükleri için mücadele ettiklerini mücadele verdiklerini ifade ederek, “İstikrarlı yürüyüşümüz devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.