Talip Geylan: “Türkiye Kamu-Sen Hak Ettiği Yetkiyi Alacak!”

Talip Geylan: “Türkiye Kamu-Sen Hak Ettiği Yetkiyi Alacak!”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Şube gezilerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkan Talip Geylan,  17.12.2021 tarihinde Çanakkale Şube’nin düzenlediği il istişare toplantısına katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Şube gezilerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkan Talip Geylan,  17.12.2021 tarihinde Çanakkale Şube’nin düzenlediği il istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan, Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş ve yönetimi, kadın komisyonları, ilçe/işyeri temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, “Türkiye Kamu- Sen'liler, Türkiye sevdalılar önce Türkiye diyor. Hayatı, kendinden başkaları ve değerleri için yaşayan insanlar erdemli insanlardır. Bu nedenle burada bulunanlar erdemli insanlardır. Türk Eğitim- Sen'liler, Türkiye Kamu-Sen'liler, milletinin, ülkenin, memleketin, devletin bir ihtiyacı olduğunda sağına soluna kim var diye bakmadan biz variz diye ortaya atılan Türkiye sevdalılarıdır. Bu nedenle milletimizin güvenine, sevgisine sahibiz. Bu bizim için büyük bir gururdur. Türk Eğitim-Sen’i Çanakkale’de yetkili sendika kılan teşkilatımıza özellikle teşekkür ediyorum. Türkiye Kamu-Sen Çanakkale il Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş önderliğinde yönetim kurulumuza, ilçe teşkilatlarımıza, kadın komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize, Çanakkale'de teşkilatlarımıza emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çanakkale kurtuluşun Başkenti. 1915'te Kurtuluş burada başlamıştır. O zaman düşmandan kurtulduk. Ama Allah'ın izni ile Çanakkale' de yeni bir kurtuluşa siftah yapacağız.  Sendikal görünümlü yapının, yıllardır kamu çalışanlarına esaret altına almış olan, baskı altına almış olan, kamu çalışanlarının kendisine vermiş olduğu gücü hakkıyla temsil etmekten yoksun olan bir yapıdan kamu çalışanlarının kurtuluşunun başlangıcı da Çanakkale'den olacak. Çanakkale' de Resul Başkanım siftah yaptı ve Çanakkale'ye yetki bayrağını dikti. Simdi biz buradan devam edeceğiz.  Allah’ın izni ile çok uzak olmayan bir gelecekte hem hizmet kolunuzda hem de diğer kollarda yetki alacağız. Ve o temsil makamına hak ettiğimiz gibi oturacağız." dedi.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü; “Türk Eğitim-Sen ailemize katılarak sendikal mücadelemize güç veren tüm eğitim çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Gururla söyleyebiliriz ki, her bir üyemiz sendikasının ismini söylerken çekinmiyor, utanmıyor, sıkılmıyor. Çünkü Türk Eğitim-Sen, çalışanların haklarını savunarak, onların sosyo-ekonomik düzeylerini geliştirmek için her türlü eylem ve etkinlikte bulunuyor, hukuksal gücünü kamu çalışanlarından taraf olarak kullanıyor.” dedi.

Sendikacılığın önemine dikkat çeken Genel Başkan Talip Geylan, “Sendikacılık her zaman alanlarda üyelerle birlikte olmayı gerektirir.  Sendika olarak kolaycılığa kaçmadık. Nerede bize ihtiyaç duyan varsa koşarak gittik.  Kamu çalışanlarının her sorununda sesimiz en yüksek perdeden çıktı. Hiçbir zaman  kamu çalışanlarını satmadık, onları yarı yolda bırakmadık, enflasyonun altında zamlara imza atarak boynu bükük bırakmadık. 1992 yılından bu tarafa bu anlayış ile sendikacılık yapıyoruz. Büyüyerek de yolumuza devam ediyoruz. Büyümemizde bize omuz veren, aklıselim kalbi selim üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk Eğitim-Sen her zaman sizin yanınızdadır.” dedi.

Yaşanan son ekonomik gelişmeler ile toplu sözleşme masasında alınan kararların ne kadar çok önem arz ettiğine dikkat çeken Genel Başkan Geylan, “ O masada bir ve beraber hareket etmek, işveren karşısında güçlü olmak önemli. Bilindiği gibi Türkiye Kamu-Sen olarak kırmızı çizgimiz seyyanen zam ve çalışanı enflasyon karşısında koruyacak olan yüzde 3 refah payı idi. Ancak Türkiye Kamu-Sen olarak toplu sözleşmede kırmızı çizgilerimizin geçilmesi dolayısıyla toplu sözleşmeden çekildik. Konfederasyon olarak bütçe görüşmeleri devam ederken alanlara çıktık ve yüzde 3 refah payı ile ek  zam talep ettik. Taleplerimizden vazgeçmiyoruz. Hatta asgari ücrette vergi yapılan düzenlemesinin bir benzerini kamu çalışanları için de yapılmasını istiyoruz.  Memur maaşının asgari ücret kadar olan tutarının da vergiden muaf tutulmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan Çanakkale programı dönüşü Bursa Şubeyi ziyaret ederek şube yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelerek istişarelerde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.