Tekin: Açığı sözleşmeli öğretmen alımı ile kapatacağız

Tekin: Açığı sözleşmeli öğretmen alımı ile kapatacağız

Bu yıl sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin TBMM'de kanun tasarısı bulunduğunu dile getiren Tekin, "Eğer bu talebe hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz." dedi.

Tekin, CNN Türk televizyonundaki canlı yayında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığında yürütülen işlemlere ilişkin soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin:
- "800'e yakın özel okula kapatma kararı uyguladık. Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak"
- "Kapatılan okullardaki öğrencilere nakil ekranları günlük olarak açılacak. Her gün nakil başvurularını yapabilecekler"
- "Eğer hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan800'e yakın özel okulla ilgili kapatma kararı uygulandığını belirterek, "Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak." dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.