TES: Öğretmenler Gününü Biz Kutlayacağız!

TES: Öğretmenler Gününü Biz Kutlayacağız!

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAMAK VE ONLAR

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanmalı mı? Bugünlerde, güya, eylem yapmak adına, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamayacaklarını açıklayan bir sendika var. Çok layt bir eylem, ne güzel değil mi? Öğretmenlerin onca problemi varken, yaşanan bu problemin en önemli sebeplerinden biri yeni oluşturulan köhne eğitim sistemi iken, bu sistem oluşturulurken her türlü desteği verenler şimdi kalkmış öğretmenler Gününü kutlamayacağız diye açıklama yapıyor.

Bunlar öğretmenler Gününü niye kutlamayacaklar? Bir bakalım.

*Öğretmenler az çalışıyor, çok kazanıyor diyen Başbakan’a mı tepki gösteriyorlar? Hayır? Başbakanı kınayan, bu açıklama ayıptır diyen bir tek açıklamaları, tepkilerini duyan var mı?

*Ömer Dinçer’e mi tepkililer? Bir tepkilerini eylem döktüklerini gören yok? Bir kere bile MEB önünde Ömer Dinçer’i protesto etmediler. Göstermelik bir iki açıklama dışında, MEB’in yaptığı her uygulamaya destek verdiler. Öğretmenlerin çile çekmesi ne gam, yeter ki, adamları il, ilçe milli eğitim müdürü olsun, makam bulsun.

*4+4+4 adlı köhne sistemin yarattığı acılara, MEB’in yarattığı saçmalıklara mı tepkililer? Hayır? Tam tersine “bu sistemin mucidi biziz” diye böbürlendiler. Binlerce öğretmenin norm kadro problemi yaşayacağını bile bile, bunların yaşanmasına göz yumdular, hatta dikkate bile almadılar.

*Öğretmenlerin ek ödeme alamamalarına mı bir tepkileri var? Bir tepkileri olsaydı, bu tepkiyi 23 Mayıs 2012 tarihinde yaptığımız iş bırakma eyleminde görürdük? Bizzat Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un, sendika binalarına giderek yaptığı “eylem birliği” teklifine hayır dediler, üyelerinden gelen baskı sonucunda son gün, yani 22 Mayıs tarihinde kerhen destek vermek zorunda kaldılar, Güven Parkta piknik yaptılar. Ek ödemeyi alacaklarına dair, alanlarda vermedikleri söz kalmadı. Bir ilde 400 TL, bir başka ilde 250 TL ek ödeme alacağız, açıklamaları yaptılar, garanti verdiler ancak, Toplu Sözleşme masasında uslu çocuğu oynadılar, neredeyse masanın altına girdiler. Son elli yılın en başarılı toplu sözleşmesini yapacağız dediler, ama ağababalarının iradesi karşısında el pençe divan durdular, sus pus oldular. Toplu sözleşmeden bugüne kadar genel başkanları ortadan kayboldu, şimdilerde gün yüzüne çıktı.

*Memurun iş güvencesi elinden alınmak isteniyor. Bu konuda Hükümetin çok net açıklamaları ve çalışmaları var. Devlet memurluğu sıfatı tamamen kaldırılıp, yerine ne olduğu belirsiz bir yeni bir istihdam modeli oluşturulmak isteniyor. Buna mı bir tepkileri var? Bir tek tepkilerini gören oldu mu? Hayır.

O halde, bunlar 24 Kasım Öğretmenler Gününü neden kutlamayacaklar? Varsa tepkiniz, tepkinizi göstereceğiniz adresler bellidir. E…ğini dövemeyen palanını döver misali, bir iş yapmış gibi görünmek bunların meşrebinde vardır. Üyelerinin, eğitim çalışanlarının tepkilerini böyle eylemlerle azaltamazsınız. Varsa yüreğiniz, çıkın ortaya, öğretmene hakaret edenler hala bu ülkededir. Öğretmene ek ödeme vermeyenler hala iktidardadır, varsa sözünüzü muhataplarının yüzüne söyleyiniz.

Türk Eğitim Sen olarak, biz 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir eğlence günü olarak görmedik. Ancak, bugünü kutlamayacağız gibi, bir ucuz kahramanlığa da soyunmadık. 24 Kasım tarihinin aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği gün olduğunu da biliyor ve 24 Kasım Öğretmenler Gününe bu şuurla bakıyoruz.

Bu sebeplerle Türk Eğitim Sen, 24 Kasım Öğretmenler Gününü, öğretmenlerimizin, diğer eğitim çalışanlarının yaşadığı problemlerinin tartışıldığı, daha canlı olarak gündeme getirildiği bir gün olarak kutlayacaktır. Öğretmenlerin itibarının yükseltilmesinin, eğitim öğretim ve ülke geleceğinde ne kadar önemli olduğunu, 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir kere daha ifade edeceğiz. Beceriksiz yönetim anlayışının, acemi bakan ve öngörüsüz siyasetçinin öğretmeni ne hale getirdiğini, eğitim öğretim sistemimizi hangi bilinmezliğe sürüklediğini kamuoyuna bir daha anlatacağız.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.