Teşvik kriteri 12 kişilik sınıf

Teşvik kriteri 12 kişilik sınıf

MEB, dershaneden dönüşecek liseler için "Temel lise' adını benimsedi. Temel liseye teşvik için ise en az 12 kişilik sınıf şart

MEB tarafından dershanelerin özel okula dönüşümünü öngören kanuna dayanılarak hazırlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmelik Taslağına göre, dershanelerden özel okula dönüşecek liselerin adı "temel lise" olacak. Dönüşüm yasasının 14 Mart'ta yürürlüğü girmesinin ardından özel okula dönüşmek için başvurular, 2 Haziran'dan itibaren alınmaya başlandı ve ilk başvuru Balıkesir'den geldi. MEB de sürecin yol haritasını oluşturacak Özel Eğitim Kurumları Yönetmelik taslağını hazırladı. Buna göre, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü çatısı altında 'Dönüşüm ve Teşvik Daire Başkanlığı' oluşturuldu. Özel okula dönüşmek isteyen dershaneler, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul açabilecek. Liselerin adı "temel lise" olacak. Temel liseler, haftada 20 saat yüz yüze, kalan saatlerde de sınav yapmak üzere sabahçı öğlenci olmak üzere ikili öğretim yapabilecek. Özel okula dönüşen liselerde okul bahçesi ya da müstakil bina şartı aranmayacak. Dershanelerden dönüşecek özel okullar, cumartesi günleri, kendi öğrencilerine takviye kursları düzenleyebilecek. Yönetmelik taslağında, öğrenci başı eğitim öğretim desteğinden faydalanmak için kanunda yer alan "derslikteki boş kontenjanlar" tanımlaması gereği, bir sınıfın minimum ve maksimum kontenjanları da belirlendi. Teşvik için bir sınıfın minimum kontenjanının 12, maksimum kontenjanının da 24 olması gerekecek. Taslağa göre, özel okullar 12 kontenjanın altında da sınıf açabilecek. Ancak teşvik, 12 öğrenciden sonrasına verilecek. 

'ONLİNE EĞİTİMLE ENGELLERİ AŞIYORUZ'
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul'da "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesinin ilk aşamasının tamamlanması dolayısıyla yapılan törene katıldı. Avcı, "Türkiye'nin son 10 yıldır engellilerin sorunlarını çözen başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.