Torpilli Öğretmenler Adalet Bakanlığına Geçiyor

Torpilli Öğretmenler Adalet Bakanlığına Geçiyor

MEB’de torpilini bulan öğretmen istediği ilde Adalet Bakanlığı bünyesine öğretmen olarak geçiyor.

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine1550 ( bin beş yüz elli ) öğretmen   almaktadır
 
 
 

6291 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kuruları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bu gün ( 11.04.2012 ) tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanunla birlikte denetimli serbestlik sistemi ile ilgili ciddi değişiklikler yapıldı. Ancak yazımızın konusu yapılan bu değişiklik ile Adalet Bakanlığı Taşra Teşkilatı bünyesinde ihdas edilen kadrolar ve alınacak olan toplam 8 bin 60 ( 8060 ) memur / personelden, 1550 ( bin beş yüz elli ) öğretmendir.


Açılan bu 8 bin 60 ( 8060 ) kadroya; Denetimli Serbestlik Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı, Sosyolog, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen, Teknisyen, Şoför ile İnfaz ve Koruma Memuru alınmaktadır .
 

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde çalışmak isteyen öğretmenler çalışmak istediği ili belirten bir dilekçe yazarak Adalet Bakanlığına müracaatta bulunmaktadır. Dilekçe sonucu sözlü mülakat yapılarak mülakatı kazanan öğretmenler kurum değişikliği yaparak Adalet Bakanlığında çalışmalarına başlamaktadır.
 

Yüzlerce öğretmen bu şekilde Adalet Bakanlığına geçti. Mülakat tamamen torpil ve bütün bu kurum değişiklikleri gizliden gizliye yapılıyor.

kamudan haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.