Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri Alanlardan Ayrılmıyor

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri Alanlardan Ayrılmıyor

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticilerimiz yurdumuzun dört bir tarafında teşkilatlarımız ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticilerimiz yurdumuzun dört bir tarafında teşkilatlarımız ile bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 21-22.03.2024 tarihlerinde Ardahan ve Kars Şubelerimizin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Ardahan Şube Başkanı Fatih Koç, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kars Şube Başkanı Ozan Ağadedeoğlu, Kars Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şubelerin İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyelerimiz hazır bulundu.

Kararlıyız, inançlıyız, cesuruz

Bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, “İlk günkü heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyoruz. Kararlıyız, inançlıyız, cesuruz. Türlü imkânsızlıklarla kurduğumuz sendikamızı daha da yükselterek, büyüterek bugünlere getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk Eğitim-Sen şaşmadan, sağa sola sapmadan, eğilip bükülmeden yoluna devam edecektir. Eğitim çalışanları emin olsun ki; Türk Eğitim-Sen varsa umut vardır.” dedi.

Eğitim konusunda adım atılırken çok titiz ve planlı bir yol haritası çizilmelidir.

Mülakatın olduğu yerde adaletin sağlanamayacağını bildiren Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, “Eğitim fakültesini bitirmiş, KPSS sınavında yüksek puan almış binlerce öğretmen adayının son aşamada mülakatla elemeye tabi tutulması hiçbir mantığa uymamaktadır. Bunun vicdani bir izahı da yoktur. Nitelik ve yeterlilik sorgulaması yapılacak ise bu mülakat ile değil, öğretmen yetiştirme sürecinde yapılmalıdır. Eğitim konusunda adım atarken, çok titiz ve planlı bir yol haritasını çizilmelidir. Mesela her ile eğitim fakültesi açmakla eğitimin kalitesi düzeltilemez. İhtiyaç doğrultusunda planlı bir eğitim programıyla yeni fakülteler açılmalıdır. Öte yandan aday öğretmenler fakülte eğitimi sürecinde gerekirse bir yıl staj uygulamasına alınmalıdır. Eleme süreci bu safhada gerçekleştirilebilir. Bu şekilde olursa yüzbinlerce öğretmen adayımız mezun olduktan sonra hayal kırıklığına yaşamamış olur” diye konuştu.

Dolgun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi son günlerde ‘yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat puanına göre atama yapacağız’ şeklinde açıklamalar var. Bunu kabul etmiyoruz. Çünkü mevzuatta mülakat var olsa dahi 2018 yılından bu tarafa adaylara yazılı sınav puanı verilmektedir. Eski köye yeni adet getirmenin bir anlamı yok! Türk Eğitim-Sen olarak mülakatın kaldırılmasını, bu yapılana kadar da yazılı puanının mülakat puanı olarak verilmesini istiyoruz.” dedi.

Çalışanlardan aldığı yetkiyi hakkıyla temsil eden tek sendika Türkiye Kamu-Sen’dir.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak masaya oturması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, “Tüm kamu çalışanlarının tanık olduğu gibi 7 dönemdir kamu çalışanları adeta sendikal bir esaret altındadır. Memur ve emeklimizi bu esaretten kurtaracak tek adres Türkiye Kamu Sen’dir.

Ne yazık ki, kamu çalışanları 7 görüşmede sözde yetkili sendikadan umduğunu bulamadı. Evet, bir sendika toplu pazarlık masasında her talebine karşılık bulamayabilir. Ancak yetkili konfederasyondan beklenen, çalışanlardan aldığı yetkiyi hakkıyla temsil etmesidir.

Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu dönemlerde de her beklentimize cevap bulamadık. Ama çalışanların hiçbir zaman Türkiye Kamu Sen’e güveni sarsılmadı. Çünkü konfederasyonumuz o masada can hıraş mücadele verdi, cesaret ve kararlılıkla çalışanların sesi oldu. İşte bu nedenle gelecek dönemde Türkiye Kamu-Sen o masada yetkili olarak oturmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.