Türkiye'nin dörtte biri sınıflarda

Türkiye'nin dörtte biri sınıflarda

17 milyon öğrenci dün ders başı yaparak yeni eğitim öğretim yılına adım attı. 4+4+4 sisteminin ilk yılında öğrencileri bir dizi yenilik bekliyor

YENİ eğitim öğretim yılı, üç aylık yaz tatili ardından başladı. 17 milyon öğrenci ile 800 bin öğretmen 4+4+4 sistemiyle ders başı yaptı.  Okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de aldıkları bir haftalık uyum eğitimi ardından eğitime adım attı.
Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4 4 4 eğitim sistemi de uygulanmaya başladı. Ders müfredatında yenilikler yapılarak, ortaokulda okutulan seçmeli dersler arasına Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin Hayatı ile Yaşayan Diller ve Lehçeler gibi yeni dersler eklendi, bu yıldan itibaren imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri de açıldı.
Yabancı dil öğretimi ilkokul 2. sınıftan itibaren başladı, ayrıca Oyun ve Fiziki Etkinlikler ile İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi dersi de zorunlu dersler kapsamına alındı.
Geçen yıl ilköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler, eğitim sisteminden ayrılmayarak lise 1. sınıftan eğitime devam edecek. Geçen eğitim öğretim yılı 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ise ortaokul 1. sınıf öğrencisi olacak.
Ortaokul 8. sınıftan sonra öğrenciler mesleki eğitime yönlenebilecek, dolayısıyla mesleki eğitim lise 9. sınıftan itibaren başlayacak. Meslek liselerine giden öğrenciler alan seçimlerini 10. sınıftan itibaren yapacak.
Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2013'te sona erecek.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.