Ulusal Ajans: Erasmus kesintisi Türkiye'yi etkilemeyecek

Ulusal Ajans: Erasmus kesintisi Türkiye'yi etkilemeyecek

Avrupa Birliği’nin (AB), öğrenci değişim programı Erasmus’u finanse edecek fonu kalmadığı yönündeki haberler üzerine Ulusal Ajans açıklama yaptı. Durumun sadece AB üyesi ülkeleri ilgilendirdiği, Türkiye’yi etkilemeyeceği belirtildi.

Avrupa Birliği’nin öğrenci değişim programı Erasmus’u finanse edecek fonu kalmadığı için program bütçesinden kesinti yapılacağı haberleri üzerine Ulusal Ajans, facebook ve twitter üzerinden açıklama yaptı. Programın Türkiye organizasyonunu sürdüren ajans, konunun Türkiye, Hırvatistan ve İsviçre’yi ilgilendirmediğini bildirdi.

 

Sadece üye ülkeleri ilgilendiriyor

 

Ulusal Ajans’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Basında ‘Erasmus Program bütçesinde kesinti yapılacağı’ yönünde çıkan haberler hakkında zorunlu açıklama yapma gereği duyulmuştur. Konu sadece üye ülkeleri ilgilendirmekte olup, söz konusu kesinti, programa katılım için mali katkı sağlayan Türkiye, Hırvatistan ve İsviçre’yi etkilemeyecek.”

 

Öte yandan, konuyla ilgili resmi açıklamanın yarın yapılacağı öğrenildi.

 

Durum sürpriz değil

 

Erasmus bütçesinden kesinti yapılacağı yönündeki haberlerde, Avrupa Komisyonu’nun, Erasmus’un 2012 yılı sonuna kadar kendini finanse edecek fonunun kalmadığını açıkladığı belirtildi. Bu nedenle komisyonun 27 AB ülkesinden bu programa daha fazla para göndermesini istediği bildirildi. Avrupa Komisyonu finansman programları ve bütçe sözcüsü Patrizo Firolli’nin şu ifadelerine yer verildi: “Büyük olasılıkla, 23 Ekim tarihinde yeni bir bütçe sunacağız. Şu anda rakam veremem. Bu, sürpriz olarak algılanmamalı. Yeni bir sorun değil.

hürriyet eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.