YÖK'ten Öğretmen Yetiştirme İçin İlk Adım

YÖK'ten Öğretmen Yetiştirme İçin İlk Adım

YÖK tarafından düzenlenen çalıştayda öğretmen yetiştirme konusunda eylem planları eğitim fakülteleri temsilcileriyle ele alındı. Toplantıda, öğretmenlerin mesleki gelişimi konularında işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalarda mevcut durum tartışıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde, kalkınma planları ve hükümet programlarında yer alan eğitimle ilgili hedeflere ulaşmada motivasyonları yüksek öğretmenlerin yetiştirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişiminin sağlanması, öğretmen adayı yetiştiren kurumların lisans programlarının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek YÖK'e hedef göstermişti.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) bu doğrultuda eğitim fakülteleri temsilcileriyle bir araya geldiği çalıştayda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Strateji Belgesi’nde öğretmen yetiştirme sisteminin geliştirilmesine ve eğitimcilerin mesleki gelişimi konularında yer alan amaç, hedef ve eylem planları müzakere edildi. ‘Daha Nitelikli Eğitim İçin Daha Nitelikli Öğretmenler’ teması etrafında şekillenen çalıştayın ikincisi 20 Ekim’de yapılacak.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum