Yönetici Görevlendirme ve Alan Değişikliği

Yönetici Görevlendirme ve Alan Değişikliği

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME VE ALAN DEĞİŞİKLİĞİ

Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartların 5/c Maddesinin Yönetici Görevlendirmede en can alıcı maddelerden birisi olduğunu daha önceki “Yönetici Görevlendirmede en can alıcı maddeler” yazımızda belirtmiştik.

“MADDE 5 - (1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır;
c) Görevlendirileceği eğitim kurumuna, görevlendirileceği tarihte alanı itibarıyla öğretmen olarak atanabilme şartını taşıyor olmak,”

Bu maddeye göre şu anda Liselerde görev yapan Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler vb., Ortaokullarda görev yapan T.Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Tarih vb. branşlarda olan idarecilerin tekrar görevlendirme imkanı bulunmamaktadır.

Şimdi soruyorum:
Bu insanları 3-5-7 ay önce neden atadınız?
Atanmak için yetiyordu da görevlendirilmek için Aylık karşılığı okutacağı ders olması neden yetmiyor?
Beden Eğitimi, Müzik, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce öğretmenlerinin ayrıcalığı ne?

3. Maddeye dayanarak T. Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin aldığı eğitim Türkçe öğretmeninin aldığı eğitimi, Matematik öğretmenlerinin aldığı eğitim İlköğretim matematik öğretmenlerinin aldığı eğitimi de kapsamıyor mu?

4. Maddeye cevabınız kapsamıyorsa eğer neden yan alanı şöyle yan alanı böyle diye binlerce sınıf öğretmenini 25 yıldan sonra Matematik, Türkçe vb. branşlara atadınız.

T. Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin Türkçe öğretmeni olma yeterliliği yoksa yıllarca Almanca ve Fransızca öğretmenlerini neden Türkçe öğretmenliğine atadınız?
Sayısız ziraat mühendisi şu anda öğretmenlik yapmıyor mu?

Çözüm önerilerimiz:
İdareci görevlendirmede maaş karşılığı girebileceği dersin olması yeterli olmalıdır.
Maaş karşılığı gireceği ders yeterli olacaksa da olmayacaksa da en kısa zamanda geniş kapsamlı bir alan değişikliği olmalıdır.
Geniş kapsamlı alan değişikliğinde T. Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin Türkçe öğretmeni olarak alan değiştirmesinin önü açılmalıdır. Aynı doğrultuda aynı eğitimi almış diğer branşlara da alan değiştirme fırsatı sunulmalıdır.
Saygılarımla …

Mehmet ASIM
Eğitimci Yazar
kamuhabermerkezi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum