1 Kasım'da havalar nasıl olacak?

1 Kasım'da havalar nasıl olacak?

Milletvekili seçimleri için oy kullanacağımız 1 Kasım 2015 Pazar günü Türkiye'de hava nasıl olacak?

Bütün Türkiye’de erken genel seçim heyecanı yaşanıyor. Oy kullanmak iin sandığa gidecek vatandaşları nasıl bir hava bekliyor. Soğukların yavaş yavaş kendini gösterdiği bu günlerde  havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre 1 Kasım Pazar günü Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu'nun sınıra yakın illerinde sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise yağış gözlenmezken, bulutlu bir hava kendini gösterecek. Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri içinse fırtına uyarısı var.

Bazı bölgelerde fırtına etkisini gösterecek

Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri için cumartesi gününden itibaren etkili olacak fırtına uyarısı yapıldı. Cumartesi günü başlayıp, üç bölgede hızı 90 kilometreyi bulacak rüzgarın sandık başına gidilecek pazar günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor. Rüzgarın ulaşımın yanısıra, elektrik nakil hatları dahil bir çok olumsuzluğa yol açabilecek şiddette "Kuvvetli Fırtına" ve "Tam Fırtına" şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz seçime yağmurla girecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahminlerine göre, 1 Kasım’da Doğu Anadolu'nun kuzey ve Doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağmur hakim olacak. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde ise karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer bölgelerde yağış gözlenmiyor

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde dışında diğer bölgelerde 1 Kasım günü için yağmur gözlenmiyor. Hava sıcaklıklarının biraz daha düştüğü 1 Kasım’da İstanbul’da en yüksek sıcaklık 16, Ankara’da en yüksek sıcaklık 14 derece olacak. İzmir’de güneşli bir hava hakim olurken en yüksek sıcaklık 19 derece olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.