131 Yıllık Büyük Buluşma: Ankara Atatürk Lisesi

131 Yıllık Büyük Buluşma: Ankara Atatürk Lisesi

Ankara Atatürk Lisesi,1886 Ankara İdadisi olarak başladığı eğitim faaliyetlerine 1908 Ankara Sultanisi, 1927 Ankara Erkek Lisesi ve ardından Atatürk Lisesi olarak sürdürmüştür.

Ankara Atatürk Lisesi,1886 Ankara İdadisi olarak başladığı eğitim faaliyetlerine 1908 Ankara Sultanisi, 1927 Ankara Erkek Lisesi ve ardından Atatürk Lisesi olarak sürdürmüştür. Türk eğitim hayatında daima çok önemli bir misyonu yüklenmiş ve ülke insanımızın en üst seviyede eğitilmesi adına önemli ve etkili faaliyetler sürdürmüştür. Milletimizin kaderine tesir eden ilim insanları, sanat erbapları, bürokratlar ve siyaset adamları Taş Mektep'in sinesinden çıkmıştır. Bu yönüyle Atatürk Lisesi dün olduğu gibi bugün de milletimizin kaderine olumlu tesirleri olan müstesna bir kurumdur.

Kadim geleneği olan eğitim kurumlarının en önemli özelliklerinden biri de aidiyet duygusudur. Büyük bir ailenin üyesi olma hazzı tarifinde zorlanılacak bir zevktir. Zira önemli ve güzel işleri başarmış insanlarla aynı havayı teneffüs etmiş olmak, aynı bahçeyi arşınlamış olma aynı merdivenleri çıkmış olma bilinci kendiliğinden ayrı bir ruhun oluşumuna imkan verir  ve mutluluğa vesileler oluşturur.  Bir geleneğin parçası olma hazzı aynı zamanda güzelliklerin sürüp gitmesine çabalama, onun bir parçası olma gayretini de perçinler.  Bütün bu duyguların etkisiyle Atatürk Lisesi'nin eğitim öğretim faaliyetlerini desteklemek maksatlı mezunları tarafından oluşturulmuş çok güçlü bir yapılanması olan Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı ve Atatürk Liseliler Derneği vardır.  Geleneği olan okulların mezunlarının bir araya gelmeleri de bu ruhun bir yansımasıdır.

01 Ekim 2017 Pazar günü bu maksada yönelik olarak gelenekselleşmiş Atatürk Liseliler Büyük Buluşması ,Atatürk Lisesi idaremizin, Derneğimizin ve Vakfımızın ev sahipliğinde gerçekleşti. Çeşitli yaş gruplarından mezun öğrencilerimizin katıldığı etkinlik duygusal anların yaşanmasına ortam hazırladı. Açılış konuşmasında Okul Müdürü Bayram AKYÜZ, Atatürk Lisesinin varoluş nedeni misyonundan bahsetti ve daima en iyi öğretim faaliyetini sürdüren okul olma vizyonunu vurguladı. Gecelerini gündüzlerini memleket evlatlarını daha iyi şartlarda eğitim almaları için harcadıklarını ve harcayacaklarını, Atatürk Lisesi'ni en üstün eğitim kurumu haline getirmek için çabalayacaklarını belirtti.  Tören Vakıf ve Dernek adına yapılan protokol konuşması ve ardından yine gelenekselleşen pilav ikramıyla son buldu.

Milletimize en üst seviyede hizmet eden ve bu yönüyle önemli bir görevi yerine getiren Atatürk Lisesi bu misyonunu sürdürecektir. Müstesna insanların mezun olduğu okulumuz bundan sonra da memleketimizin ilim, sanat, siyaset alanında önemli işlerini yüklenecek insanlar yetiştirmeye gayret sarf edecektir. Katılımlarından dolayı Dernek, Vakıf yöneticilerimize, üyelerine, eski yeni öğretmenlerimize ve her türlü övgüyü hak eden mezun öğrencilerimize gayret ve çabalarından dolayı okul yönetimimize teşekkür ederiz.

image008-016.jpgimage007-019.jpgimage004-099.jpgimage006-030.jpgimage005-050.jpgimage002-169.jpgimage001-160.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.