-15 derecede 5 bin kişi sokağa döküldü!

-15 derecede 5 bin kişi sokağa döküldü!

Bingöl'de bugün bir araya gelen yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyerek, terörü lanetledi.

Bu sabah saatlerinde valilik binası önünde toplanan ve ellerinde Türk Bayrakları bulunan yaklaşık 5 bin kişi, teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü düzenledi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yürüyüş, valilik önünden başlayarak Genç Caddesi üzerindeki Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Burada Kuran-ı Kerim'in okunması ardından sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, şöyle dedi:

"15 Temmuz'da FETÖ nezdinde tecessüm eden dinimize, değerlerimize, vatanımıza, milletimize kast eden işgal hareketi sırasında ve ardından Türkiye'nin birçok ilinde terör saldırılarıyla şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırılar karşısında müntesibi bulunduğumuz medeniyet değerlerinden güç alarak, karşı koyan siz değerli halkımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz'dan hemen sonra Bingöl, Mardin, Hakkari, Elazığ, Bitlis, Gaziantep, İstanbul ve son olarak da Kayseri'de kahpece saldırılar sonucunda peş peşe şehit haberleri geldi. Biz biliyoruz ki bu saldırılar 15 Temmuz işgal kalkışmasından bağımsız değildir. Çünkü PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C gibi bu ülkeye musallat olmuş terör örgütlerinin yuları bir merkezin elinde olup, her biri küresel üst aklın birer piyonudurlar. Ambalajları farklı olsa da taşıdıkları ürün, yönetildikleri el aynıdır. Ümmetin umudu ve son kalesini ve de kalenin muhafızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen küresel kirli akıl, tüm gücüyle saldırmaktadır. Görülmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti ile hesabı olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet, bizim en değerli varlığımız. Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Bu süreçte Türkü , Kürdü, Zazası, Lazı ve Çerkezi ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre ve darbelere karşı dimdik durduğunu dost, düşman herkes görmelidir. Devletimiz büyüktür ve terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gün; yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil; Gün; birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Milletimiz büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.