16 Kasım Ara Tatil Olacak mı? Okullarda ilk ara tatil ne zaman olacak?

16 Kasım Ara Tatil Olacak mı? Okullarda ilk ara tatil ne zaman olacak?

16 Kasım Ara Tatil Olacak mı? Okullarda ilk ara tatil ne zaman olacak? 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem ara tatili 16 kasımda. Okulların kısmi açılması nedeniyle bir çok veli merak ediyor ara tatil olacak mı?

Koronavirüs nedeniyle okulların MEB'in daha önce ilan ettiği takvimde başlamaması ve geç açılması nedeniyle bir çok idareci, öğretmen, veli ve öğrenci 1. dönem ara tatili ne zaman? ara tatil olacak mı? 16 kasımda ara tatil olacak mı? sorularına cevap arıyor. 

MEB'in yeni eğitim öğretim yılı başında ilan ettiği takvime göre Ara tatil 16 Kasım tarihinde başlıyor ve 20 kasımda sona eriyor. 

Bakanlığın seyreltilmiş ve aşamalı yüz yüze eğitim kapsamında okulları aşamalı açması nedeniyle şimdi bir çok okulda idareci ve öğretmenler bu ara tatil olacak mı diye merak ediyor. 

MEB'in ara tatili uygulayacağını, ara tatilin ardından vaka sayılarına göre hükümetin alacağı karar doğrultusunda kalan diğer sınıflarda da yüz yüze eğitimi başlatacağını düşünüyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre bu sene okullarda yapılacak tatil tarihleri şöyle olacak;

* Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de,

* Yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de,

* İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

* Okulların kapanış tarihi 19 Haziran 2021 olacak.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NASIL YAPILACAK?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının ilk ara tatilinin 16-20 Kasım’da olacağını hatırlatarak, “Salgın nedeniyle ara tatil için planlanan mesleki çalışma ve diğer etkinliklerin yüz yüze değil, online gerçekleştirilmesi uygun olacaktır” dedi. Vaka artışlarına dikkat çeken Geylan, MEB’in bunu dikkate alarak tedbir geliştireceğine inandığını kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Geylan, “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ilk ara tatili 16-20 Kasım’da olacak.

Salgın nedeniyle ara tatil için planlanan mesleki çalışma ve diğer etkinliklerin yüz yüze değil online gerçekleştirilmesi uygun olacaktır.

MEB’in, son günlerdeki vaka artışlarını da dikkate alarak tedbir geliştireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.