2 Kadın Öğretmene "Karşıyaka Mezarlığına Ziyaret" Görevlendirmesi!

2 Kadın Öğretmene "Karşıyaka Mezarlığına Ziyaret" Görevlendirmesi!

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde ilginç bir olay yaşandı. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında hazırlanan etkinlik takviminde Karşıyaka Mezarlığı ziyaretine yer verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde ilginç bir olay yaşandı. Mamak  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında hazırlanan etkinlik takviminde Karşıyaka Mezarlığı ziyaretine yer verildi.

Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan 18-22 Kasım tarihleri arasındaki Ara tatil uygulamasında bazı etkinliklerde il-ilçe milli eğitim müdürlükleri sınır tanımıyor. 

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlerde, bir çok öğretmenin mesai saatleri de dikkate alınmadan çeşitli açılış-konser-toplantı vb. etkinliklere zorunlu görevlendirmelerinin yapıldığı gündem olmuştu.

Bugün gündeme gelen bir olay, konser-toplantı vb. etkinliklerin dışında da bazı görevlendirmelerin yapıldığını ortaya çıkardı.

Mamak İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yapılan ara tatil etkinlik programında "Kabir Ziyaretleri" takvime alındı. 

Ancak olayın ilginç olanı; bu ziyaretlere kadın öğretmenlerin görevlendirilmesi. Ayrıca bu görevlendirmelerin personelin bilgisi ve isteği dikkate alınmadan yapılıyor olması da bir diğer ilginç durum. 

Görevlendirme sonrasında yaşananlar ve iddia edilenler ise hiç bir yöneticiye ve eğitimciye yakışmayacak tarzdan şeyler...

Örneğin söz konusu okulda 2 kadın öğretmene bu görevlendirme yapılırken; "Mezarlığa bir el sallayıp gelseniz yeter..." şeklinde ifadelerin kullanıldığı, okulda kalan öğretmen ve idarecilerin "sucuk ekmek partisi" yaptığı... iddiaları sosyal medyada gündem oldu. 

İlçe Yönetici Sosyal Medya Paylaşımlarında "Türk-Eğitim-Sen"e Gönderme Yapınca...

Yaşanan olay ve sonrasındaki gelişmeler kamuoyunun dikkatini çekti. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticisi, konu hakkında ilgili kişilere sosyal medya hesabından cevap yazarak açıklamalarda bulundu.

Bu cevaplarda; Mezarlık Ziyaretine görevlendirilen 2 Kadın Öğretmenin Türk Eğitim-Sen üyesi olması nedeniyle, Türk Eğitim-Sen teşkilatına yönelik ifadelerde bulundu.

Türk-Eğitim-Sen'e gönderme yapan bu yöneticiye, Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaparak cevap verdi.

İşte Başkan Ertekin Engin'in açıklaması:

1. Adem olan herkesin Adam olamayıcağı tartışılmaz bir gerçektir.
2. Ecdadın kabri başındaki ziyaret iki kadın öğretmene kalmış ve ziyaret olarak değil görev olarak yapmışlardır.
3. Daha önceki promosyon performansından içinde kalan acı gözünü o kadar kör etmiş ki idareci gibi değil, Sendika muhatabıymış gibi davranmışsın yine.
4. Ecdad ziyaretinde neden iki kadın bulunmuştur da sen dahil ilçeden gelen başka hiçkimse yoktu?
5. Adem olana değil Adam olanadır lafımız!

11-050.jpg

12-085.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.