20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Çırak Öğrencileri Mağdur Etmesin!

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Çırak Öğrencileri Mağdur Etmesin!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sokağa çıkma yasağından dolayı mağdur olan 20 yaş altı çırak öğrencilerin yaş aralığının revize edilmesini talep etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sokağa çıkma yasağından dolayı mağdur olan  20 yaş altı çırak öğrencilerin yaş aralığının revize edilmesini talep etti. İşletmelerin bel kemiği olan çıraklarımızın, çalıştığı yerin talebi doğrultusunda kaymakamlar tarafından izin verilmesini isteyen Genel Başkan Geylan, aksi takdirde kendisine mesleki eğitim merkezlerinin aracılığı ile iş bulunmuş ve alanında yetişmiş olan bu çocuklarımızın kaybedilmesi söz konusu olduğunu kaydetti.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şunlara yer verdi:

“Koronavirüs tehlikesi nedeniyle 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Bu durum, çıraklık sisteminin önemli bir kısmının devre dışı kalması demektir.

İşletmelerin bel kemiği olan çıraklarımızın ve işletmelerin talebi doğrultusunda kaymakamlıklar tarafından bu kişilere izin belgesi düzenlenebilmelidir.

Aksi takdirde kendisine mesleki eğitim merkezlerinin aracılığı ile iş bulunmuş ve alanında yetişmiş olan bu çocuklarımızın kaybedilmesi söz konusu olabilecektir.

MEB Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü yayınladığı bir yazıyla çırak/öğrencilerin SGK primlerinin ve devlet katkı paylarının ödenmeye devam edileceğini duyurmuştur.

Bu süreçte;

-Çırak öğrencilerin işten çıkarılmaları yasaklanmalıdır.

İçişleri Bakanlığı’nın çalışan çocuklar için çıkardığı ek genelgedeki 18-20 yaş aralığı (çırak/öğrenciler için) 16-20 yaş aralığı şeklinde revize edilmelidir.

Ekonomik sıkıntı içerisindeki işletmelere çırak/öğrenciler için devlet desteği sağlanmalıdır.

-Eğer 15-18 yaş arasındaki çırak/öğrenciler için düzenleme yapılmayacaksa; dar gelirli aileler için bir gelir kapısı olan bu ücretler, sokağa çıkma yasağı sonuna kadar devlet tarafından çırak/öğrencilere ödenmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.