2010 KPSS'de kopya çeken 25 kişi tutuklandı

2010 KPSS'de kopya çeken 25 kişi tutuklandı

2010 yılı KPSS'deki kopya iddiaları üzerine sürdürülen soruşturmada Savcı Yücel Erkman 27 şüpheli hakkında tutuklama talep etti. Sevk yazısında, FETÖ'nün üst düzey devlet erkanı ile bağlantısının bir dönem eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem D

Mesut Hasan BENLİ
2010 yılı KPSS'deki kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 27 şüpheli dün Adliyeye sevk edildi. Savcı Yücel Erkman suçlarını itiraf eden 2 kişi şüpheli için adli kontrol talebinde bulunurken, 25 şüpheli için "Silahlı terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklamaya sevk etti.

AKADEMİ İMAMI ÖNDER AYTAÇ

Savcı Yücel Erkman tutuklamaya sevk yazısında şüphelilerden A.K'nın FETÖ'nün Medya ve Akademik Yapı İmamı Önder Aytaç, şüpheliler C.D, F.H'nin ise FETÖ'nün Alevi İmam Yardımcısı Ziya Demirel'le HTS irtibatlarının bulunduğuna dikkat çekti.

EKREM DUMANLI DETAYI

Sevk yazısında şüpheli Ö.Ç'nin FETÖ'nün Alevi İmamı Ziya Demirel, Eğitim imamı Cemil Koca ile "FETÖ'nün üst düzey devlet erkanı ile Ekrem Dumanlı'dan sonra irtibatını sağlayan ve Gülen'in avukatlığını yapan Abdulkadir Aksoy ile HTS irtibatının" bulunduğu iddia edildi. Şüphelilerden Ö.G'nin de FETÖ'nün Alevi İmam Yardımcısı Ziya Demirel ile Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil ile HTS irtibatının bulunduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Tutuklamaya sevk edilen şüphelilerden H.K'nın eşi F.K' Antalya'da üsteğmen olduğu ve FETÖ kapsamında tutuklanmıştır. Şüphelilerin HTS analiz, bilirkişi raporu, akrabalık, adres ortaklığı, iş yeri irtibatı, MASAK para transferi, Banka Asya kurtarma operasyonu hareketleri Bylock kayıtları ve FETÖ'nün Tepe Yönetimi ile HTS irtibatları ayrıntılı olarak irdelenmiştir."

Gece geç saatlerde sorguları tamamlanan şüphelilerden 25'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
 
Hürriyet

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.