2016-2017 öğretim yılı okulların açılış tarihi değişti; işte yeni tarih!

2016-2017 öğretim yılı okulların açılış tarihi değişti; işte yeni tarih!

Okullar ne zaman açılacak? sorusuna istinaden MEB tarafından yapılan açıklama ile bu yıl okulların açılış tarihi haberimizde.. Peki Okullar ne zaman açılacak?, Okulların açılma tarihi değişti mi?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR? 2016-2017

Son günlerde milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Okullar ne zaman açılacak? sorusu yanıt buldu. Açıklamayı ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. 19 Eylül Pazartesi günü açılması planlanan okulların açılış tarihi ertelendi.

2016-2017 DÖNEMİ, OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ DEĞİŞTİ!

Okulların açılış tarihi olarak 19 Eylül belirlenmişti ama yeni yapılan açıklamayla ve OHAL nedeniyle bu tarihin Ekim ayına kaydırılması gündemde.

Konuyla iligili açıklama yapan İsmet Yılmaz,  'İçinde bulunduğumuz durumda okulların açılması 1-2 hafta ertelenebilir ve öyle olacak. Okullar 3 Ekim tarihine kadar açılmış olacak dedi. Bizde bu tarihe kadar atamaları tamamlayacağız' dedi.

MEB'DEN RESMİ DUYURU 

Bu ifadelerin internette yer alması üzerine okullar geç mi açılacak sorusu gündeme oturdu. Konuyla ilgili MEB’den resmi çıklama yapılması bekleniyor.

Okulların açılışının Ekim ayına kaydırılmasında etken neden darbe girişimi. Bunda özellikle OHAL ilan edildikten sonra MEB’de yapılan operasyonlar nedeniyle kapatılan okulların MEB’e bağlanması veöğretmenlerin açığa alınma durumunun olduğunu konuşuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.