2016 Şubat atamasında öğretmen maaşı ne kadar?

2016 Şubat atamasında öğretmen maaşı ne kadar?

2016 Şubat ayında atanacak 30 bin öğretmenin maaşı ne kadar olacak? Yeni atanacak öğretmenler ne kadar maaş alacak? Tüm soruların yanıtı haberimizde haberimizde...

2016 Şubat ayında atanacak 30 bin öğretmenin maaşı netleşti mi? 1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Davutoğlu’nun verdiği müjdeyle 2016 Şubat ayında 30.000 yeni öğretmen alımı yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

2015 yılının son günlerini geçirdiğimiz şu günlerde atama bekleyen öğretmen adayları öncelikle hangi branştan ne kadar alım yapılacağı konusunda meraklı bir bekleyiş içerisinde. Öğretmen adaylarının merak ettikleri bir diğer konu ise ataması yapılacak öğretmenlerin ne kadar maaş alacakları. 

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAM

Asgari ücrete yapılacak zam ve toplu sözleşme gereği yeni atanacak öğretmen adayları 9/ 1’i kademesinden göreve başlayacak. 2015 Eylül ayında atanan yeni öğretmenler net maaş olarak 2.321 Türk lirası almaktadır. Eylül ayında işe başlayan aday öğretmenler Ekim ayının 15’inde eğitime destek ödeneği dahil (950 TL) toplam 5.100 civarı bir maaş aldılar. 

2.450 TL CİVARI MAAŞ 

2016 Şubat ayında ise yeni atanacak öğretmenler yapılacak zam ile birlikte net 2.450 TL civarı maaş alacaklardır. Şubat ayında atanacak öğretmen adayları yaz dönemine kadar fiilen ders anlatmayacak. Uzman öğretmenler eşliğinde eğitime tabi tutulacaklardır. Bu sebeple ek ders almak gibi bir durumda söz konusu olmayacağı için ortalama her ay 2.450 TL civarı bir maaş alacaklardır. 

30.000 öğretmen atamasıyla ilgili branş dağılımlarını ilerleyen günlerde paylaşacağız.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum