2016 TEOG puan hesaplaması nasıl yapılır | Tahmini puanlar tablosu

2016 TEOG puan hesaplaması nasıl yapılır | Tahmini puanlar tablosu

TEOG sınavı puan hesaplama sistemi 23 Kasım çarşamba günü yapılan 2016 TEOG sınavı sonucu heyecanla bekliyor. Binlerce öğrencinin aklına takılan en önemli soru ise kaç net kaç puan yapar? İşte TEOG puan hesaplama yöntemi

TEOG'da kaç net kaç puan getirir? 2016 TEOG sınavı bugün MEB tarafından düzenlendi. Öğrenciler ise TEOG soru ve cevaplarıyla puan hesaplama derdine düştü. İşte TEOG 1.dönem güncel puan hesaplama robotu...

TEOG puan hesaplama robotu için tıklayınız

TEOG PUAN HESAPLAMA MOTORU MEB ODSGM'DE

TEOG puan hesaplama motoru için MEB'in Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını da kullanabilirsiniz. MEB'in ODSGM TEOG puanı hesaplama sorgu ekranına odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 

TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA 2017

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97
7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78
8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88

Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG YANLIŞ SORULARI DOĞRU CEVAPLARI GÖTÜRECEK Mİ?

Daha önce yapılan liselere geçiş sınavları ya da üniversite sınavları başta olmak üzere 4 yanlış cevap 1 doğru soruyu götürürken bu uygulama TEOG sınavları için geçerli değil. Soruya yanlış cevap verseniz de doğru olan cevaplarınız bundan olumsuz etkilenmiyor.

TEOG Türkçe Matematik ve Din Kültürü sınavında kaç soru soruldu?

2016 TEOG Türkçe sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00'da başlayıp 09:40'da sona erdi. TEOG matematik sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10'da başlayıp 10:50'de sona erdi. TEOG ilk oturum son sınavı olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavında 20 soru soruldu ve ilk oturum sınavları son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.