2016 YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

2016 YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

13 Mart 2016 tarihinde, saat 10:00’da yapılacak olan ve 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacak. YGS sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

ÖSYM, bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. Buna göre, YGS sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden 25 Mart 2016'da açıklanacak.

13 Mart 2016 Pazar günü, saat 10:00’da tek oturum halinde yapılacak olan YGS sınavı 160 dakika sürecek.

YGS sınavına girecek olan adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

2016 YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

YGS-LYS TERCİHLERİ

YGS sınavına girecek olan adayların (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç) herhangi bir yükseköğrenim programını tercih etmeleri ve LYS’lere girebilmeleri için 150 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

ADAYLARA SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

ÖSYM tarafından adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.