2016/1 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı | KPSS Tercih Bilgi Sistemi Nedir?

2016/1 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı | KPSS Tercih Bilgi Sistemi Nedir?

2016/1 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. DPB KPSS Nedir? KPSS Tercih Bilgi Sistemi Nedir? DPB Tercih Robotu Açıldı, Detaylar Haberimizde…

Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) giren adaylar, tercihlerini bugünden itibaren 1 Temmuz'a kadar yapabilecek. ÖSYM'nin internet sitesinde, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınmasına ilişkin duyuru yayımlandı. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Adaylar tercihlerini 22 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri 1 Temmuz 2016'da saat 23.59'da sona erecek. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak.

Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

ÖSYM SİTESİNDEN 2016/1 KPSS TERCİH KILAVUZUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DPB TERCİH ROBOTU NEDİR?
DPB bir bilgi sistemidir ve bu bilgi sistemi tercihte bulunacak adaylara yapacakları tercihlerde yardımcı ve bilgilendirmeye yönelik olup, adayların 22/06/2016 tarihinde www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olan 2016/1 KPSS Tercih Kılavuzunu dikkatlice okumaları ve tercihlerini bu Kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.

TERCİH ROBOTU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamu kurum ve kuruluşlarına 10 bin 144 personel alınacağını duyurdu. Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklama şu şekilde;

"KPSS sonuçlarına göre, 137 kamu kurum ve kuruluşuna toplam 10 bin 144 kişi alınacak. Ortaöğretim, lise ve üniversite düzeyinde yapılacak yerleştirmeler için tercihler 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında internetten yapılacak.

2016/1 Yerleştirmeleri kapsamında atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgiler (KPSS Tercih Bilgi Sistemi) www.dpb.gov.tr, www.dpb.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr internet adreslerinde 16 Haziran 2016 itibariyle yer alacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla duyurulur."

KPSS Tercih Bilgi Sistemi Nedir? Ne Zaman Kullanıma Açılıyor?
KPSS Tercih Bilgi Sistemi KPSS 2016/1 için henüz aktif olarak kullanımda değil. Fakat sistemde ‘’ KPSS 2015/2 yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca açıklanmış olup, Başkanlığımızca hazırlanmış olan 2015/2 Tercih Bilgi Sistemi sorgulamaya kapatılmıştır. KPSS 2016/1 Tercih Bilgi Sistemi tercih işlemlerinden önce kullanıma açılacaktır. " şeklinde bir uyarı yer alıyor.

Ayrıca yine  http://www.dpb.gov.tr/tr-tr adresinde bugünden itibaren ayrıntılı olarak atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgiler duyurular ile paylaşılmaya başlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.