2017 KPSS lisans tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 KPSS lisans tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017/1 KPSS merkezi atama tercih başvuruları sona erdi. Adaylar zorlu sınav süreci sonrasında tercihlerini tamamladılar. Merakla beklenen Lisans KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Memur adayları Devlet Personel Başkanlığı tarafından 16 Haziran 2017'de kamu kurum ve kuruluşlarına ne kadar personel alınacağını duyurdu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ise 21 Haziran 2017'de KPSS/1 merkezi atama tercih kılavuzunu yayımladı. Adaylar ise bu doğrultuda 21 Haziran 2017 ve 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında boş kadrolar için tercihlerini yaptılar.

KPSS 2017/1 Merkezi Atama Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

3 Temmuz itibariyle sona eren 2017 KPSS merkezi atama tercih sonuçlarının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Temmuz-12 Temmuz 2017 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet adresinden T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını öğrenebilecekler. Tercih süresinde tercih ücretini ödememiş olan adayların tercihleri geçersiz sayılacak. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara herhangi bir yazılı belge gönderilmeyecek.

Atama İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilecek?

ÖSYM tarafından yerleştirmesi yapılan adaylar herhangi bir sınav ve mülakat talep edilmeksizin kadroya alınacaklar. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde atandıkları kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları iptal olacak.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı almış olan adaylar içerisinden daha önce mezun olanlara, bunun da aynı olması durumunda yaşı büyük olan adaylara öncelik tanınacak.
Memur adayları yerleştirme puanları esas alınarak ve tercih sıralamalarına göre kadrolara yerleştirilecekler. Puanı daha yüksek olan aday yerleştirildiği için birinci tercihine yerleşemeyen aday ikinci tercihine yerleştirilecek. İkinci tercihine yerleşemeyen aday da üçüncü tercihine yerleştirilecek. Bir aday, son tercihine de bu şekilde yerleşemezse herhangi bir kadroya yerleşmemiş olacak.

Adaylar, yerleştirmede puanlarına ve tercih sıralarına bakılarak kadro ve pozisyonlara yerleştirilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.