2018 KPSS lisans sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

2018 KPSS lisans sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

KPSS sınavı 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında sorular yöneltilen ilk KPSS sınavı sonrasında soru ve cevapların yayınlanması bekleniyor? KPSS lisans Genel Kültür, Genel Yetenek soru ve cevapları haberimizde...

Üniversite mezuniyeti sonrasında iş arayışına giren ve kariyerine kamu personeli kadrosunda devam etmek isteyen adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı için ter döktüler. Lisans mezunu adayların katıldığı KPSS sınavlarının ilk basamağı KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi.

Bu sınavda öğrencilere Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi ve Güncel Konular'dan toplamda 120 soru yöneltildi. Peki, zorlu sınav sonrasında merakla beklenen KPSS lisans soru ve cevapları yayınlandı mı? İşte, 2018 KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek soru ve cevap kitapçığı...

KPSS LİSANS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Temmuz Pazar günü düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından katılımın olduğu KPSS sınavının ardından soru ve cevapların yayınlanacağı tarih merak ediliyor. Henüz yayınlanmayan KPSS soru ve cevaplarının sınavın düzenlendiği günün haftasında açıklanması bekleniyor. Lisans KPSS soru ve cevaplarına erişim sağlamak isteyen adayların kendi TC. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Aday İşlemleri sistemine giriş yapmaları gerekiyor. KPSS soru ve cevapları yayınlandığı takdirde ais.osym.gov.tr adresinde erişime açılacaktır. 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Genel Yetenek bölümünde; 30 Matematik, 30 Türkçe ve Genel Kültür bölümünde 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular sorularının sorulduğu lisans KPSS sınavının alan bilgisi sınavlarının ardından 31 Ağustos Cuma günü açıklanması bekleniyor. Adaylar KPSS alan sınavlarına katıldıktan sonra tüm puan türleri aynı tarihte açıklanacaktır.

2018 KPSS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

* 2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün: 28.07.2018 tarihinde, saat 10:15'de

* 2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün: 29.07.2018 tarihinde, saat 10:15'de

* 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 05.08.2018 tarihinde, saat 10:15'de gerçekleştirilecek. 

KPSS lisans sınavlarının tamamlanmasının ardından tüm puan türleri 31.08.2018 Cuma günü ÖSYM tarafından açıklanacak.

* 2018-KPSS Ortaöğretim: 07.10.2018 tarihinde, saat 10:15'de

* 2018-KPSS Ön Lisans: 04.11.2018 tarihinde, 

* 2018-Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 09.12.2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

BU DURUMDA SINAVINIZ GEÇERSİZ SAYILABİLİR!

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

haber7

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.