2020 TYT soruları: Türkçe testindeki Mabel Matiz sorusu neydi?

2020 TYT soruları: Türkçe testindeki Mabel Matiz sorusu neydi?

Üniversite sınavı YKS'nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi TYT sona erdi. Gözler 2020 TYT soru ve cevaplarına çevrilmişken sınav sonrası TYT Türkçe testindeki bir soru sosyal medyanın gündemine oturdu.

2020 YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yetenek Testi TYT sona erdi. Sınav sonrası TYT soru ve cevapları beklenirken testlerle ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar gündemin ilk sıralarına yerleşti.

Özellikle TYT Türkçe testindeki bir soru akıllara doğrudan Mabel Matiz'i getirdi.

Peki, TYT Türkçe testi Mabel Matiz sorusu neydi? İşte, 2020 TYT Türkçe testi içerisinde akıllara Mabel Matiz'i getiren soru...

TYT TÜRKÇE'DE MABEL MATİZ SORUSU

Esas itibariyle TYT Türkçe testinde Mabel Matiz doğrudan konu alınmadı. Sadece Mabel Matiz'in "Fırtınadayım" şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu. Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesinde anlatılmak istenen nedir?" şeklinde bir soru soruldu.

Soruda geçen ""Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz'in "Fırtınadayım" şarkısında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.