24 Kasımda okullarda resmi tören yapılacak mı?

24 Kasımda okullarda resmi tören yapılacak mı?

Öğretmenler 24 Kasımı okullarda mı kutlayacak?

Bu yıl bazı kutlama ve anma programlarının haftasonu tatiline veya resmi tatile rastlaması her defasında bazı soruları akla getiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bayram tatiline rastlamış, bazı okullarda aynı gün tören yapılırken, bazı okullarda bir sonraki gün törenler yapılmıştı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma programı da cumartesi günü yapılmıştı.

Yeni tartışma: 24 Kasım

Bu haftasonu kutlayacağımız 24 Kasım Öğretmenler Günü, haftasonu tatil gününe rastlaması sebebiyle yine tartışma konusu oldu.

Bir grup; 24 kasım günü kutlamasının tatil sonrasında yapılacağını iddia ederken, bir grup ta gününde okullarda resmi tören ile kutlanacağını iddia ediyor.

Ankara Valiliği Okullara Yazı Gönderdi

Konu hakkında Ankara Valiliği, Ankara MEM aracılığı ile okullara bir yazı göndererek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün aynı gün (Cumartesi günü) okullarda tüm personelin katılımıyla resmi törenlerle kutlanacağını ifade etti.

Öğretmenler bu yıl oldukça isteksiz

Bu yazıyı gören öğretmenler, cumartesi günü "biraz isteksiz" de olsa okullarındaki programlara katılmak zorunda kalacak.

Ancak bir öğretmen bu yıl ki kutlamalara pek iyi bakmıyor. Özellikle son bir yıldır yaşanan ve "öğretmenler" üzerinden devam eden tartışmalar bunun kaynağı olarak görülüyor.

Hükümet tarafından uygulamaya konulan "eşit işe eşit ücret" çalışmasında tüm memurların maaşlarında az-çok bir şekilde iyilişme yapılırken, sadece eğitimcilere herhangi bir ek ödeme yapılmamıştı.

Öğretmenlerin bu konuyu yüksek perdeden dile getrimeye başlamasından sonra hükümet yetkilileri geri adım atmak biri yana, öğretmenlerin çalışma satlerini, mesailerini, atamalarını vs. tartışma konusu yapmaya başlamışlardı.

Eğitim Bir-Sen Öğretmenler Gününü kutlamayacak

Eğitim Bir-Sen aldığı bir kararla Öğretmenler Günü'nü hiç bir şekilde kutlamayacağını ilan etti. 

Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklama şöyle; "2012 yılı Öğretmenler Günü’ne özel kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyetin yapılmamasına ve sendika yöneticileri ile üyelerin resmi ya da özel mahiyetteki bu türden hiçbir faaliyete katılmamasına oybirliğiyle karar verdi.

Teoman YALÇIN

Turkiyeegitim.com özel haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.