28 Şubat mağduru öğretmenlerin hizmet puanı mağduriyetinin giderilmesini sağladık

28 Şubat mağduru öğretmenlerin hizmet puanı mağduriyetinin giderilmesini sağladık

28 Şubat mağduru öğretmenlerin hizmet puanı mağduriyetinin giderilmesini sağladık

Eğitim-Bir-Sen olarak, 28 Şubat mağduru eğitim çalışanları için verdiğimiz mücadele neticesinde bir mağduriyetin daha giderilmesini sağladık.

 

17.04.2015 tarihinde yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin geçici 1. maddesiyle, yeniden atanan 28 Şubat mağduru öğretmenlerin hizmet puanı mağduriyeti giderildi.

 

Buna göre, 28 Şubat sürecinde disiplin cezası sonucu öğretmenlikleri sona erip, 5525 sayılı Kanun uyarınca haklarında verilmiş disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına bağlı olarak öğretmenliğe döndürülenler ile istifa sonucu görevinden ayrılanlardan yeniden öğretmenliğe atananlara, görevlerinden ayrıldıkları tarih ile öğretmenliğe döndürüldükleri tarih arasında geçen sürelere hizmet puanı verilecek.

 

Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, 6353, 6495 ve 6552 sayılı Torba kanunların getirdiği imkânlar sonucu yeniden memuriyet kadrolarına atananların geçmişte yaşadıkları hukuka aykırı işlemler nedeniyle uğradıkları hizmet puanı gibi hak kayıplarının karşılanmasını dile getirmiş, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istemiştik.

 

Çabalarımız neticesinde Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin geçici maddesiyle hizmet puanı sorunu çözülmüş oldu. Ancak getirilen bu hüküm sadece 1999-2005 yılları arasında memuriyetine son verilenler ile istifa edenleri kapsamaktadır.

 

Bu itibarla, zaman aralığıyla sınırlı tutulmaksızın bütün mağdurları kapsayacak bir düzenleme yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasındaki çabalarımız sürecektir. 

 

Dilekçe Örneğini Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.