29 Ekim'i kana bulayacaklardı! 19 gözaltı

29 Ekim'i kana bulayacaklardı! 19 gözaltı

İzmir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK ve DAEŞ'li 19 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler ve onlarca doküman ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ABD Büyükelçiliğinin uyarısının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının sorunsuz bir şekilde geçmesi için sabah saatlerinden operasyonun düğmesine bastı. Onlarca polisle gerçekleşen eş zamanlı operasyonlar kapsamında önce Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasının ardından PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H mensuplarına yönelik bir baskın yapıldı.

Kışanak'ın gözaltına alınmasını bahane edip Cumhuriyet Bayramında eylem hazırlığındaki örgüt mensuplarına yönelik yapılan baskınlarda, 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, el yapımı bomba yapımında kullanılan ve maytap diye tabir edilen çok sayıda patlayıcı maddeye el konulurken, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.