3 Bakan yardımcısı atandı

3 Bakan yardımcısı atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına 3 Bakan yardımcısı atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Özgül ÖZKAN YAVUZ atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar ÇAM atandı. Bu kararnameyle, Serdar Çam 2011 yılından bu yana yürütmüş olduğu TİKA Başkanlığı görevinden ayrılmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Fatih METİNatandı

Fatih Metin son seçimlerde Bolu Belediye Başkan adayı, Özgül Özkan Yavuz ise Kadıköy Belediye Başkan adayı olmuştu

Özgül Özkan Yavuz Kimdir

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden 1995 yılında dereceyle mezun oldu. ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü "Kentsel Politika ve Yerel Yönetimler" programında Araştırma Görevlisi olarak görev yaparken "Türkiye'de Kentsel Yenileme Süreçleri ve Politikaları" başlıklı teziyle 1998 yılında yüksek lisans (MSc) diploması aldı. 1999 yılında kazandığı Avrupa Birliği Jean Monnet Programı bursuyla İngiltere'ye giderek Birmingham Üniversitesi, School of Public Policy, Centre for Urban and Regional Studies Bölümünde turizm planlaması ve alan yönetimi konularında uzmanlaşmış, "Türkiye'de Turizm Alanlarında Planlama ve Yönetim" konulu teziyle ikinci yüksek lisans derecesini (MSc) almıştır. 2008 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde AB Projeleri ve Proje Döngüsü Yönetimi alanında eğitim almıştır. Şehircilikle ilgili muhtelif konularda Avrupa Komisyonu, Uluslararası Konut ve Planlama Federasyonu ve Amsterdam Üniversitesi'nin farklı tarihlerde düzenledikleri yaz okulu eğitimlerine ve seminerlere katılmıştır.

1997 yılında Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Planlama Dairesi'nde Şehir Plancısı olarak çalışmaya başlamış, 17 yıl boyunca önce Turizm Bakanlığı sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurtiçi ve yurtdışı çeşitli birim ve projelerinde görev yapmıştır. 2004 - 2007 yıllarında Hollanda Kültür ve Tanıtma Ataşesi olarak diplomatik görevde bulunmuş, 2008-2010 arasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın Uluslararası Tanıtımdan Sorumlu Direktörü olarak çalışmıştır. 2011'de atandığı İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevini Temmuz 2014 tarihine kadar sürdüren Yavuz, bu görevinde kültür ve turizm alanında çeşitli ulusal ve uluslararası projelerin yürütücüsü olmuştur. Bu tarihten Kasım 2016'ya kadar İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü olarak görev yapan Yavuz, aynı dönemde "European Cities Marketing Association" isimli birliğin Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilerek İstanbul'u uluslararası alanda temsil etmiştir. Aralık 2016 tarihinden bu yana Genel Sekreterlik görevini sürdüren Yavuz, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın üyesi bulunduğu Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği ( EURADA) Board of Directors üyesidir.

Evli olan Yavuz, çok iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Hollandaca bilmektedir. Kentsel dönüşüm, şehir ve destinasyon tanıtımı, destinasyon planlaması ve yönetimi, kültürel planlama ve kültürel miras yönetimi, kentsel turizm ve kültür turizmi konularında araştırma, makale, sunum ve yayınları bulunmaktadır.

Dr. Serdar ÇAM Kimdir?

5 Haziran 2011 tarihinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı'na atanan Serdar Çam, Eylül 2002-Ağustos 2009 tarihleri arasında T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki makamında Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.


1992'de Dış Ticaret Müsteşarlığı/Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde Uzman Yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Çam, 1994-95 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştıktan sonra 1995-99 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu tarihten 2002 yılına kadar İsviçre ve İstanbul'da özel şirketlerde dış ticaret alanında yöneticilik yaptı. TİKA Başkanı Serdar Çam halen Yunus Emre Vakfı ve Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu üyelikleri ile Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Serdar Çam, Almanya ve Belçika'da Yüksek Lisans çalışmalarını yürüttü. Boston Üniversitesi'nden İşletme dalında Yüksek Lisans derecesini, Marmara Üniversitesi'nden Uluslararası Pazarlama dalında Doktorasını aldı. Babasının Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevi nedeniyle ilköğrenimini Libya ve Fransa'da, ortaöğrenimini ise Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde tamamladı.

TİKA Başkanı Serdar Çam, 2016 yılında Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından "Altın Mükemmellik Nişanı"na, 2017 yılında ise Macaristan Başbakanı Viktor Urban tarafından "Liyakat Nişanı"na ve yine aynı yıl Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Türk Cumhuriyetlerinin Bağımsızlıklarının 25'inci Yılı anısına "Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 25. Yılı Jübile Madalyası"na layık görüldü. Bunların yanı sıra Sayın Çam, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden "Türk Patent Enstitüsü Uluslararası Kamu Markası" ödülünü ve 2017 yılında ise Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın elinden "Gazi Üniversitesi Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yılın Kurumu" ödülünü aldı.

30 Mart 1966 Ankara doğumlu olan Serdar Çam, iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca ile temel düzeyde Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Fatih Metin Kimdir?

1973 Bolu doğumlu olan Fatih Metin, ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Atatürk ilköğretim okulu, Atatürk orta okulu ve Atatürk lisesinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra, 1999 yılında Serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.

Boluspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 
Ak Parti Bolu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Fatih METİN, 2003-2007 yılları arasında iki dönem Ak Parti Bolu İl Başkanlığı görevlerini yerine getirdi.
2007 genel seçimlerinde Ak Parti Bolu Milletvekili olarak parlamentoda yer aldı.

2009-2011 yılları arasında TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini yürüttü. Son olarak 2011 yılından aday adaylığı sürecine kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.