30 bin öğretmen atamasında branş dağılımı

30 bin öğretmen atamasında branş dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016 Şubat dönemi 30 bin öğretmenlik için başvuru ve atama duyurusuna ilişkin branş dağılımını açıkladı. En fazla atama, sınıf, İngilizce ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine olacak.

MEB Öğretmen Ataması için Duyuru yaptı,

MEB Duyurusu ve Başvuru Kılavuzu için tıklayınız

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, öğretmen atamasına ilişkin branş dağılımının bakanlığın internet sayfasında yayınlandığı bildirildi. 

Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere başvuru alınacaktır" denildi. 

Buna göre en fazla öğretmen alımı şöyle:

Bilişim Teknolojilerine bin 208, 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 bin 818, 
Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri bin 406, 
İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2 bin 14, 
İngilizce 3 bin 124, 
Matematik bin 52, 
Okul Öncesi bin 830, 
Rehberlik bin 620, 
Sınıf öğretmenliği 3 bin 292, 
Türk Dili ve Edebiyatı bin 50, 
Türkçe öğretmenliği bin 511. 
En az öğretmen alımı ise 1'er kişiyle Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Gemi Yapımı/Gemi Donatım, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hayvan Sağlığı/Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı/Hayvan Sağlığı, Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar alanlarına olacak.

Başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. 

Adaylar, atama sayfasındaki "ilk atama","yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve milli sporcuların ataması" şeklinde düzenlenmiş atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak 2-8 Şubat 2016 arasında başvurularını yapabilecekler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.