30 liralık kitap 80 liraya satılacak!

30 liralık kitap 80 liraya satılacak!

30 liralık kitap 80 liraya satılacak! Dolar fiyatları yayıncılığı vurdu kitaba zam

30 liralık kitap 80 liraya satılacak! Dolar fiyatları yayıncılığı vurdu kitaba zam

Döviz kurundaki dalgalanma kitap satışlarını da vurdu. Kağıt fiyatlarının zamlanması üzerine kitap fiyatları da zamlanacak. Yayıncılar pek çok kitabı yeniden basmama kararı aldı.

Kurdaki artış tüketici kadar üreticiyi de zorlamaya devam ederken son kötü haber yayıncılık sektöründen geldi. Firmaları derinden etkileyen kur artışı nedeniyle ithal edilen matbaa materyallerinin kitap fiyatlarında ciddi artışa neden olacak. Konu ile ilgili bilgi veren Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon, 20-30 liralık kitabın satış fiyatının 70-80 liralara ulaşacağını açıkladı.

"Şu an 20-30 TL olan bir kitabın satış fiyatını 70-80 TL'ye çıkaracağız. Bunu kâr etmek için değil, zarar etmemek için yapacağız."

Bu sözler, Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon'a ait.

Türkiye kitap kağıdını ithal eden bir ülke. Kitap kağıdının yanı sıra matbaa materyalleri de ithal ediliyor. Bu nedenle de ithalatta yaşanabilecek tedarik sorunları ve fiyat artışları dışında döviz kurundaki yükselişler de Türkiye'de yayıncılık sektörünü olumsuz etkiliyor.

Covid-19 pandemisinden bu yana küresel tedarik sorunları nedeniyle Türkiye'de de kitap kağıdı fiyatları artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Nisan 2021 verilerine göre, yüzde 45 zamlanan kağıt ve kağıt ürünleri yıllık bazda en çok zamlanan üç üründen biri oldu.

TL'nin Euro karşısındaki hızlı değer kaybı da, Euro ile yapılan kağıt ve matbaa ticaretini de derinden etkiledi.

Heretik Yayıncılık kur artışı, kağıt maliyetlerindeki olağanüstü artış, üretim sürecindeki bütün aşamaların peşin olarak işlemeye başlaması, kapak kağıdının olmaması nedenleriyle baskısı biten kitaplarını yeniden basmayacağını duyurdu.

Agora Kitaplığı da elzem kitaplar haricinde baskılarını durdurduğunu ilan ederken daha pek çok yayınevi ise kitaplarındaki satış fiyatlarına uygulayacakları zamları gündemlerine aldı.

(İnternethaber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.