3600 ek gösterge verilmeden seçim yok!

3600 ek gösterge verilmeden seçim yok!

3600 ek gösterge verilmeden seçim yok! İktidarın toplumun her kesimine yönelik cülüsler dağıtması seçim yatırımı olarak değerlendirilse de seçim uzmanları, 3600 ek gösterge verilmeden seçimin olmayacağını ifade ediyor.

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre; İktidar kesenin ağzını açtı! Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği asgari ücret ile ilgili “görülmemiş bir zam” yapılacağı sözünün ardından doktor ve öğretmenlere yönelik zamlar ve düzenlemeler seçim yatırımı olarak değerlendirildi. Ancak uzmanlar, AK Parti’nin yıllardır yapacağı sözünü verdiği 3600 ek göstergeyi vermeden seçime gidemeyeceğini ifade ediyor.

ÖNCE EK GÖSTERGE SONRA SEÇİM

İktidarın son günlerde kronikleşen sorunlarla ilgili ardı ardına adımlar atması seçim yatırımı olarak değerlendirilse de uzmanlar farklı düşünüyor. Muhalefetin erken seçim çağrısına her fırsatta seçimin zamanında olacağı cevabını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer taraftan doktorlar, öğretmenler ve asgari ücretlilere yönelik adımlar atması kafaları karıştırdı. Kamuoyunun önemli bir kesimi bu adımları erken seçimin habercisi olarak değerlendirirken, uzmanlar ise 3600 ek gösterge gelmeden iktidarın seçime gitmeyeceğini ifade ediyor. Bu seçimin ise erken seçim değil, baskın seçim olacağını dile getiriyor.

İKTİDAR, 2022’NİN SONUNU İŞARET ETMİŞTİ

İktidar, 2017 referandumundan beri 3600 ek gösterge ile ilgili söz verdiği halde bugüne kadar henüz hiçbir adım atmadı. Her seçim öncesi söz veren iktidarın sonrasında ise sözünü unutması seçmendeki inandırıcılığını kaybetti. Durumun farkında olan iktidar ise bir iki ay önce 3600 ek göstergenin 2022’nin sonunda çözüleceğini dile getirdi. Böylece 2023’te yapılacak seçime ise eli güçlü gitmeyi planlıyor. Ancak son dönemlerde kesenin ağzını açarak, toplumun her kesimine tabiri caizse cülüs bahşişi dağıtıyor. İktidarın bu adımları erken seçimin habercisi olarak değerlendirilse de uzmanlar, iktidarın 3600 ek göstergeyi getirdiğinde baskın seçime gideceğini ifade ediyor.

DOKTOR VE ÖĞRETMENLERE ZAM

Son günlerde iktidarın attığı adımlar ise şu şekilde: Pratisyen hekimlerin 13 bin olan ek göstergesi 33 bine, uzman hekimlerin ise 17 binden 40 bine çıkıyor. Pratisyen hekimler 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira zam geliyor. Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımı ortadan kalkıyor. Öğretmenlikte 10 yılını dolduranlar ‘uzman öğretmen’ olacak ve maaşlarında bin lira artış olacak. 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlar da ‘başöğretmen’ olarak ilave 2 bin lira alacak.

ASGARİ ÜCRETTEKİ ZAMMIN BÜYÜKLÜĞÜ SEÇİMİ DE ETKİLEYECEK

Öte yandan önceki gün başlayan asgari ücret görüşmeleriyle ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret noktasında bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde inşallah neticeyi açıklamış olacağız” diyerek asgari ücrete yapılacak zammın büyük olacağının işaretini vermişti. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücretle ilgili ciddi bir zammın yapılması seçim iddialarını da güçlendirmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.