4 yanlış 1 doğru uygulaması AÖF kayıt yenileme

4 yanlış 1 doğru uygulaması AÖF kayıt yenileme

üniversitelerde 6.5 milyon öğrenci var ve bunların yarısı da 3 AÖF'de yer alıyor. Sırf Anadolu üniversitesinde 1.5 milyon öğrenci öğrenim görüyor. Bahar dönemi kayıt yenilemenin başlamasıyla 4 yanlış 1 doğru tepkisi nasıl olacak?

Açıköğretim fakültesi kayıtları 13 Şubat 2017 Pazartesi saat 08.00 itibarıyla başlayacak ve 1.5 milyon kayıtlı öğrenci 2016-2017 öğretim dönemi için kayıt yenileme işlemlerini yapacak. Fakat AÖF'de büyük bir sorun ve yetkililer bunu görmezden geliyor.

4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulamasının gelmesiyle notlar dibe düşmüş ve sadece öğrenci seçme sınavlarında kullanılabilecek bu uygulama nedense ders geçmek için getirilmişti. AÖF öğrencilerinin sınav notlarının dibe düşmesi ile de öğrencilerin tepkisi 2'ye katlandı.

Mart 2016'da yapılan değişiklikle öğrenci değerlendirme sisteminde yapılan bu büyük değişiklik öğrencilerden gelen tepkilere rağmen değiştirilmiyor ve ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin bir türlü nedense geri adım atılmıyor. Öğrenciler daha önce başlattığı kaldırılmazsa kayıt yenilemeyeceklerini belirten kampanyada imza sayısı 100 bine yaklaştı.

13 Şubat - 24 Şubat tarihleri arasında yapılacak kayıt yenileme sonrası ne kadar öğrenci kaydını yenilemeyecek bunu zaman gösterecek. AÖF öğrencilerinin tepkisi çok ama çok büyük ve nereden, niçin getirildiğini anlamadıkları bir sistemden dolayı mağduriyetlerini ne kadar haykırsalarda yetkililer geri adım atmamakta. Umarız öğrencilerin kayıt yenileme tehdidini üniversiteler görür ve kayıtlarda düşüş ile birlikte değerlendirme sistemini bir kez daha değerlendirmeye alırlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.