43 Bin MEB Personeli Hakkında Başsavcılık Soruşturması

43 Bin MEB Personeli Hakkında Başsavcılık Soruşturması

FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda açığa alınan 43 bin öğretmene dönük geniş çaplı inceleme başlatıldı.

FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda açığa alınan 43 bin öğretmene dönük geniş çaplı inceleme başlatıldı.  

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’cü öğretmenleri mercek altına aldı. Adli ve idari soruşturmalar ile Milli Eğitim kadrolarına sızan Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik tasfiye için düğmeye basıldı. Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin, bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi yazı gönderdi.

Başsavcılığın 2016/109387 soruşturma sayılı yazısında şu ifadeler kullanıldı: “15 Temmuz tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensupları başta Ankara’da olmak üzere ülkemizin tüm il ve ilçelerinde cebir ve şiddet kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye yönelik eylemlerle, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ikinci kitap, dördüncü kısım, dört, beş, altı ve yedinci bölümlerinde tanımlanan suçları işledikleri ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda tarif edilen terör faaliyetlerinde bulundukları anlaşılmış olup Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca suçun failleri hakkında soruşturma başlatılmıştır”

İHBAR VE ŞİKAYETLER

Başsavcıvekili Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan kişiler hakkında söz konusu suçlara dair eylemler nedeniyle herhangi bir soruşturma yapılıp-yapılmadığının bildirilmesini isteyerek, “Bu kişilere ait bilgi, belge, ihbar ve şikayetler ile suç delillerinin açık kimlik ve adres bilgilerini Savcılığa gönderin” dedi.

VERİ DEPOLARI

Başsavcılık, açığa alınan Milli Eğitim personelinin kullanımına tahsisli kuruma ait dijital veri depoları, dokümanlar ve belgeler ile bilgisayarlarının korunarak yapılacak işlemlere esas olmak üzere “gecikmeksizin” kendilerine bildirilmesi talimatı verdi.

ORGANİZE SUÇLAR

Hüseyin Şahin yazılı talimatın altına, “Konu ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmış olup, Emniyetle irtibata geçilmesi rica olunur” notunu düştü.

BÜYÜK İNCELEME

FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan ve açığa alınan 43 bin öğretmene ait dijital veri depoları, dokümanlar ile bilgisayarlar iki koldan incelemeye alındı. El konulan dijital verilerde FETÖ bağlantısı araştırılacak. FETÖ üyesi olan ya da örgüte yardım-yataklık eden öğretmenler devlet memurluğundan atılacak ve haklarında kamu davası açılacak.

“GEREĞİNİ YAPIN”

Başsavcılığın talimatından sonra Bakanlık Rehberlik ve Denetim Başkanı Arif Ala Bakan adına gönderdiği yazıda, “Başsavcılığın talep ettiği işlemlerle ilgili gereğini yapın” dedi.

Kamil ELİBOL / Sözcü

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum