5 Ocak okullar tatil mi? İşte kar tatili alan iller

5 Ocak okullar tatil mi? İşte kar tatili alan iller

Yoğun kar yağışı eğitimi de olumsuz etkiliyor. Bitlis, Karaman, Trabzon, Tokat, Samsun, Rize, Mersin, Kırşehir, Zonguldak, Elazığ, Gümüşhane, Hakkari, Kahramanmaraş, Sivas, Kilis, Ordu ve Şırnak'ta okullar tatil edildi.

Yarın yeni 5 ocak salı günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı bir çok ilin valiliğinden geldi. Yarın için kar tatili haberleri var. 

Samsun, Diyarbakır, Kastamonu, Sivas, Tunceli, Mardin, Trabzon, Giresun, Batman ve Bartın Valiliği yarın için okullara kar tatili kararı verdi. 

İşte yarın yani 5 ocak 2016 salı günü okulların tatil olduğu yerlerin listesi;

ORDU'DA İKİ İLÇEDE EĞİTİM DURDU

Ordu'nun Akkuş ilçesinin tamamı ile Perşembe ilçesinin bir bölümünde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının bazı ilçelerde buzlanmaya yol açtığı ve yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi. 

KİLİS'TE KAR TATİLİ

Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

Kamu görevlisi hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanların da aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

RİZE'DE EĞİTİME MOLA

RİZE'de kar nedeniyle 5 ilçede bütün okullarda, 2 ilçede de taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar sebebiyle, yarın, Derepazarı, İyidere ,Kalkandere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde yarın eğitime ara verildiği anlatıldı.

Aynı tarihte Güneysu ve İkizdere ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verildiği belirtilen açıklamada, kent merkezi ile diğer ilçelerde eğitim ve öğretime devam edileceği kaydedildi.

MERSİN'DE KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Mersin'in Gülnar ilçesindeki ve Mut'ta da bazı mahallerdeki okullarda eğitime yarın ara verildi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışının ilçede yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.

Burgut, yoğun kar nedeniyle ilçe genelinde okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

Bu arada, Mut ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu mahallelerindeki okullar bir gün tatil edildi.

KAYSERİ'DE 3 İLÇEDE EĞİTİME MOLA

Kayseri'de ise Pınarbaşı, İncesu ve Sarıoğlan ilçelerinde kaymakamlık kararıyla okullar yarın tatil edildi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilecek.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve don olayı beklendiği belirtildi.

KARAMAN'DA 1 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

SAMSUN KAR TATİLİ KARARI

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Samsun'un Alaçam, Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı bildirildi. 

TOKAT OKULLAR 5 OCAKTA TATİL Mİ?

Tokat'ta bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sulusaray ilçesinin tamamında, Erbaa ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile Yeşilyurt ilçesindeki Bahçebaşı, Yeniköy, Gündoğan İlkokulları ve taşımalı eğitim merkezi Şehit Şemsettinbey İlkokulunda yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

ÇANKIRI'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde yarın için eğitime ara verildi. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği öğrenildi. 

TRABZON OKULLAR YARIN NEREDE TATİL EDİLDİ?

Trabzon'da kar nedeniyle 7 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Arsin'de Oğuz İlkokulu, Şehit Haydar Arslan İlkokulu, Atayurt Alparslan Ortaokulu, Maçka'da Çatak, Başar ve Akarsu ilkokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar, Yomra'da Çamlıyurt, Maden, Oymalıtepe ve Kaşüstü ilkokulları ile Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulu ve Özdil mahallesindeki okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği kaydedildi.

ARTVİN OKULLARA KAR TATİLİ

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda ilde etkili olan kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle yarın Yusufeli ve Şavşat ilçelerindeki tüm okullarda eğitime yarın 5 ocak salı günü ara verileceği kaydedildi.

VAN VE BİTLİS'DEN KAR TATİLİ KARARI

Van'ın Çatak ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın ve 6 ocak çarşamba günü tatil edildi. Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde de yarın okullar tatil edildi.

BATMAN YARIN OKULLAR TATİL

Batman'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilecek. Batman Valisi Azmi Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın Batman'da yoğun kar yağışı ve don olayları beklendiğini belirtti.

Çelik, herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için il genelinde ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verileceğini, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağını duyurdu.

GAZİANTEP YARIN İÇİN KAR TATİLİ VERDİ

Gaziantep Valiliği  etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda yarın yani 5 ocak salı günü okulları tatil etti. 

Antep valiliğinden yapılan yazılı açıklamada kamu kurumunda çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlarla hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BİNGÖL KAR TATİLİ KARARI

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 5 ocak 2016 salı günü okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildiği bildirildi.

DİYARBAKIR'DA YARIN OKULLAR TATİL

Diyarbakır 'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezindeki okullarda yarın yani 5 ocak salı günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki eğitim kurumlarında yarın eğitim ve öğretime ara verileceği duyuruldu.

TUNCELİ 5 OCAK SALI GÜNÜ KAR TATİLİ ALDI

Tunceli'de, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için okullar yarın yani 5 ocak 2016 salı günü tatil edildi.

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, "Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle köylerden merkezdeki ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için, taşımalı eğitim yapan okullarımızda 5 Ocak günü, bir günlük ara verme kararı aldık. Diğer okullarımızda eğitim ve öğretim devam ediyor. Yarın kar yağışı ve şartlar yeniden gözden geçirilerek bir günlük aranın uzatılıp uzatılmayacağına bakacağız." dedi.

SİVAS OKULLAR YARIN 5 OCAK 2016 TATİL Mİ?

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar iki gün tatil edildi. Sivas Valiliği 'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereğince kentte etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köylerde, eğitime yarın 5 ocak salı ve 6 ocak çarşamba günü ara verildiği bildirildi. 

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU OKULLAR YARIN NEREDE TATİL?

Kastamonu'nun şehir merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt  ilçelerinde ise bugün ve yarın yani 5 ocak salı günü ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı. Yani taşımalı eğitim 5 ocak salı günü yapılmayacak.

MARDİN YARIN OKULLAR NEREDE TATİL?

Mardin Valiliği Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerinde bugün ve yarın yani 5 ocak salı günü okulları tatil etti. 

TRABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Of ilçesinde bugün ve yarın (5 ocak 2016 salı günü) okulların tatil edildiği duyuruldu. Trabzon'da, Araklı, Sürmene, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerindeki tüm okullar ile Ortahisar ve Arsin ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün tatil edildi. 

GİRESUN'DA YARIN OKULLAR NEREDE TATİL?

Giresun 'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün okullar tatil edildi. Giresun Valiliği yazılı açıklamada aşırı buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın 5 ocak salı günü ara verildiğini duyurdu. Salı günü Giresun il merkezinde çalışan engelli ve hamile kamu görevlilerinin idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

Şebinkarahisar Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise ilçedeki okullarda eğitim-öğretime yarın 5 ocak salı günü ve ve 6 Ocak çarşamba günü ara verildiği belirtilerek, hamile ve engelli kamu personelinin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı bildirildi.

BATMAN'DA YARIN NEREDE OKULLAR TATİL

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada Sason ilçesinde bugün ve yarın yani 5 ocak salı günü okulların tatil edildiği duyuruldu. Batman il merkezi ile diğer ilçelerde ise okullar bugün 4 ocak pazartesi günü tatil edilmişti.

BARTIN OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle bugün ve yarın yani 5 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

BUGÜN 4 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU YERLER

KIRŞEHİR : Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Milli Eğitime bağlı ilimiz merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

YOZGAT : Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün öğleden sonra Boğazlıyan, Sarıkaya ve Yenifaklı ilçelerinde okulların tatil olduğu belirtildi. Sabah ise il merkezi ile Sorgun ve Saraykent ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti.

KIRIKKALE : Kırıkkale'nin ise Keskin ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda eğitime bugün ara verildi. 

ZONGULDAK :  Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların bugün tatil edildiği belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

RİZE : Rize'de etkili kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

KIRKLARELİ : Kırklareli il merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. 

EDİRNE :  Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada okullar bugün tatil edildi.

BİTLİS :  Bitlis'in merkez, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. 

VAN :  Van'da, mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SAMSUN :  Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SİNOP :  Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullar da kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Sinop Üniversitesinde bugün yapılacak sınavlar da bir gün ertelendi.

TOKAT : Tokat'ın Zile ve Pazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

ÇORUM : Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kent merkezi ile Boğazkale, Bayat, Oğuzlar, İskilip ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün tatil edildiği belirtildi. Söz konusu ilçelerde hamile ve engelliler de izinli.

ORDU : Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe, Gürgentepe ve İkizce ilçelerinde okulların bugün tatil edildiği duyuruldu. 

ARTVİN : Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü de Murgul ilçesinde etkili olmaya başlayan kar yağışından dolayı eğitime bugün öğleden sonra ara verildiğini bildirdi.

YOZGAT : Yozgat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve Sorgun ilçelerinde eğitime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün merkez ve Sorgun ilçelerinde eğitime ara verildiği, Saraykent ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.

KARABÜK : Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda bugün eğitim ara verildi. Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.

UŞAK : Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KARAMAN: Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur okulların tatil edildiğini duyurduğu açıklamasında, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"İlçemizde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yükseklerde bu rakam 40 santimetreye ulaştı. Bu yüzden Kaymakamlık kararı ile ilçemiz ve köylerinde tüm okullar yarın tatil edildi. Belediye olarak öğrencilerimizin mağdur olmaması için anons yaptırdık. Köy muhtarlarına haber verdik. İlçe genelinde sıkıntı olmaması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.