50 Bin Eğitim-Sen Üyesine FETÖ Soruşturması

50 Bin Eğitim-Sen Üyesine FETÖ Soruşturması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eğitim Sen'in 120 bin üyesinin bulunduğunu, soruşturmaya konu olan kişi sayısının 10 bin, FETÖ'den soruşturulanların sayısının ise 50 bine yakın olduğunu belirtti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eğitim Sen'in 120 bin üyesinin bulunduğunu, soruşturmaya konu olan kişi sayısının 10 bin, FETÖ'den soruşturulanların sayısının ise 50 bine yakın olduğunu belirtti. İşte Bakan Yılmaz'ın konu hakkındaki açıklaması:

"30 bine yakın insanın istemeyerek öğretmenlik kurumundan ilişiğini kesmek zorunda kaldık. Ama inanın ki yüzde 1 bile hata yoktur. Bunu çok net söyleyeyim" ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle konuştu: FLİCKR MEB, 2 bin 400 öğretmeni daha açığa aldı "Eğer onların sendikasına üye olmuşsa, onların bankasına para yatırmışsa hiç kimseyi onların okuluna gönderdi diye tek başına ilişiğini kesmedik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak söylüyorum. Bir terör örgütüne bir desteği var mı? Bağlantısı var mı? Eğer bir bağlantısı yoksa görevine iade edilir. Terör bağlantısı nedeniyle 11 bin açığa alınan vardı. Kimileri iade edildi, kimileri ihraç edildi, kimileri hakkında da disiplin işlemi devam ediyor. Biz gerçekten bir kuyumcu terazisiyle vicdanımızı mümkün olduğu kadar en az zararla bu sıkıntılı dönemi atlatmaya çalışıyoruz." Bakan Yılmaz, bir milletvekilinin sorusu üzerine Eğitim Sen'in 120 bin üyesinin bulunduğunu, soruşturmaya konu olan kişi sayısının 10 bin, FETÖ'den soruşturulanların sayısının ise 50 bine yakın olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum