580 Subay Cemaate Her Ay Himmet Parası Ödemiş

580 Subay Cemaate Her Ay Himmet Parası Ödemiş

MASAK raporuna ve cemaate ödeme yapan askerlerin listesine ulaşıldı. Genelkurmay İstihbarat Dairesi, Harp Akademileri Komutanlığı, Özel Kuvvetler ve SAT komandoları gibi TSK'nın en kritik birimlerinde görev yapanların FETÖ/PDY'ye para gönderdiği ortaya çı

2010 yılı KPSS sorularının Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hazırladığı rapora ve cemaate himmet ödediği belirlenen subayların listesine ulaşıldı. Himmet adı altında örgüte 5 bin liraya kadar ödeme yapan subayların, Genelkurmay İstihbarat Dairesi, Harp Akademileri Komutanlığı, Özel Kuvvetler, SAT komandoları gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en kritik birimlerinde görev yaptıkları belirlendi.

580 KADININ İSMİ BELİRLENDİ

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, MASAK tarafından hazırlanan rapor, TSK subaylarının da cemaate himmet parası gönderdiğini ortaya çıkarmıştı. Raporda, KPSS şüphelisi 580 kadının, subay eşi olduğu, askerlerin cemaat imamlarına 500 TL'den 5 bin TL'ye kadar değişen oranlarda himmet gönderdiği tespit edilmişti. Bu subaylar arasında, kurmay albaydan astsubaya kadar her rütbeden isim var. Listede Genelkurmay, Bütçe ve Maliye Şube Müdürlüğü'nde görevli tam 81 subay yer alıyor. MASAK, 'himmetçi' asker eşlerinin soruların tamamını doğru çözüp sınavı kazandığını da belirledi. Son operasyonda da İzmir Donanma Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ve Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli binbaşı ve yüzbaşı rütbesindeki 4 askerin eşi tutuklanmıştı.

GENELKURMAY'DAN DA VAR

Bu kez de, cemaate himmet verdiği belirlenen bu subayların listesine ulaşıldı. Listede, Genelkurmay'ın en kritik birimlerinde görevli, kurmay albay, kurmay yarbay, kurmay binbaşılar ile albay ve astsubaya kadar her rütbeden isim yer aldı Eşleri, FETÖ'nün sızdırdığı sorularla sınav kazanan subayların görev yaptıkları yerler de en az rütbeleri kadar dikkat çekti. Listeye göre cemaate para gönderen askerler, Karargah'tan Deniz ve Hava Kuvvetlerine, NATO karargahından Özel Kuvvetler Komutanlığı'na, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan Kara Harp Okulu ve Jandarma Genel Komutanlığına kadar kritik görevlerde bulunuyor.

Asuman ARANCA-Sözcü Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.