657'nin iki maddesi değişti

657'nin iki maddesi değişti

Memurların kooperatif yöneticisi olması yeniden yasal hale geldi. 3 birimdeki nöbetlerde sağlık personeli ücretini %50 artırımlı alacak

18 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan torba yasa ile 657'nin iki maddesi değişti.

1- KOOPERATİF YÖNETİCİSİ OLMAK YASAL HALE GELDİ

ANCAK UYARIMIZA RAĞMEN, MADDENİN YÜRÜLÜK TARİHİ GEÇMİŞE YÖNELİK OLARAK DÜZENLENMEDİ, 
BİR ŞİKAYET HALİNDE SON 6 AYDIR KOOPERATİF YÖNETİCLİĞİ YAPANLAR CEZA ALABİLİR

Torba kanunda yer alan 9. maddeye aşağıda yer verilmiştir. Bu maddeyle Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen madde yeniden düzenlenmiştir. Yapılan düzenleleme gereğince, daha önceden de olduğu üzere, memurların dışarıda mesleklerini icra etmeleri yasaklanmıştır. Bir diğer düzenleme ise yine eskiden olduğu üzere memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatiflerinin yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyesi olması yasal hale getirilmiştir.

MADDE 9 - 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28 inci maddesinin Anayasa Mahkemesince iptal edilen birinci fıkrasının son cümlesi ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

"Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz."

"Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır."

 

NÖBET ÜCRETİ 3 BİRİMDE ARTTIRIMLI ÖDENECEK

Torba Kanunda yer alan 10. maddeye aşağıda yer verilmiştir. Bu madde gereğince sağlık personelinin aldığı nöbet ücretleri; yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde yüzde 50 arttırımlı ödenecektir.

MADDE 10 - 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Bu ücret yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan söz konusu nöbetler için yüzde elli oranında artırımlı ödenir."

 
Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.