7 ilde FETÖ operasyonu: 22 öğretmen gözaltı

7 ilde FETÖ operasyonu: 22 öğretmen gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılanmasına yönelik Aksaray merkezli 7 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 22 öğretmen gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılanmasında ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen 22 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye basan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Aksaray merkezli Ankara, Konya, Adana, Amasya, Niğde ve Şanlıurfa illerinde 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen 22 ByLock kullanıcısı öğretmen gözaltına alındı. 22 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.