700 KPSS şüphelisi bylock listesinde

700 KPSS şüphelisi bylock listesinde

2010 KPSS'de kopya çekenlerden 700 kişinin, bylock kullandığı tespit edildi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki hain kalkışmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında MİT'in deşifre ettiği örgütiçi haberleşme programı 'ByLock'un, TÜBİTAK'taki örgüt mensuplarınca geliştirildiği ortaya çıkarılmıştı. Diğer mesajlaşma programlarında güvenlik zafiyeti olduğu gerekçesiyle örgütün kullandığı söz konusu programla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

17/25 Aralık'ta hükümeti devirmeye kalkışan FETÖ, amacına ulaşamayınca ağ gibi sardığı yargıdaki hakimiyetini yitirmemek için 12 Ekim 2014'teki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerini varoluş savaşı olarak gördü. Bütün mensuplarını bu seçim için seferber eden örgütün, ByLock isimli mesajlaşma programını da bu seçimler için geliştirdiği kaydedildi. FETÖ'nün büyük darbe aldığı bu seçimlerin ardından söz konusu programın daha sonra örgütün tabanına yayıldığı ve örgüt mensuplarınca aktif olarak kullandığı belirtildi.

FEN LİSESİNİ BİRİNCİLİKLE KAZANMIŞ

FETÖ üyelerinden kimlerin ByLock programını kullandığıyla ilgili önemli mesafe kat edilirken, söz konusu programı geliştirenler arasında olduğu tespit edilen İ.T., İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Türkiye'nin en stratejik kurumlarından TÜBİTAK'a bağlı BİLGEM'de 7 yıl çalıştığı belirlenen İ.T.'nin Ankara Fen Lisesi'ni birincilikle kazandığı öğrenildi.

700 KPSS ŞÜPHELİSİ BYLOCK LİSTESİNDE

Örgüt içi haberleşmeyi sağlayan ByLock isimli programı kullananlar arasında, FETÖ'nün sınav sorularını çaldığının deşifre edildiği 2010 KPSS soruşturmasının şüphelilerinin bulunduğu da tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yürütülen soruşturmada, eğitim bilimleri alanında 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 şüpheli belirlenmişti. Savcılığa iletilen listede ilk tespitlere göre, binlerce gencin hayalini gasp ederek devlet kadrolarına sızan şüphelilerden 700'ünün ByLock'u aktif olarak kullandığı anlaşıldı. Büyük çoğunluğu öğretmen olan şüphelilerin örgüt içerisinde "abi" ve "abla" pozisyonunda oldukları kaydedildi

FEVZİ ÇAKIR

Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.