8 bakan maaşına kavuştu

8 bakan maaşına kavuştu

7 Haziran Seçimlerinde, milletvekili olamayan ancak halen kabinede yer alan üç dönemlik 8 bakanın maaş sorunu Maliye Bakanlığı yazısı ile çözüldü. Maliye 8 bakana 'dışarıdan bakanlık' formülüyle 15 Haziran'dan itibaren alamadıkları yaklaşık 45 bin liralık

Milletvekili olmadıkları halde Bakanlar Kurulu'nda yer alan 3 dönemlikler; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 15 Haziran'dan itibaren maaş alamadılar.

Bu bakanlardan bazıları, kendileriyle aynı durumdaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e "Angarya Anayasa'ya göre suç değil mi? 1.5 aydır maaş almadan çalışıyoruz. Bir el at" diye şaka yaptıkları Hürriyet'in haberiyle kamuoyuna yansımıştı.

TÜRK SİYASETİNDE ÖRNEĞİ YOK

Bakanlar Kurulu'nda görev yapan 8 bakan, AKP'nin 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olamamışlardı. Yeni hükümet kurulamadığı için görevlerini de devredemeyen 8 bakan, bu süreçte maaş alamamıştı.

3 AYLIK MAAŞ 45 BİN LİRA

Yasalarda, milletvekili olan bakanlarla, dışarıdan atanan bakanların maaş ve özlük hakları düzenlendiği için 8 bakanın durumu iki gruba da girmediğinden maaş alamadı. Ancak sorun Maliye Bakanlığı'nın görüşü ile çözüldü. Maliye, 8 bakana, milletvekili olmadan, dışarıdan kabineye giren bakan formülüyle maaş ödenebileceğini bildirdi. Böylece bir önceki hükümette milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu ve 2013'te İçişleri Bakanı olarak atanan Efkan Ala gibi sekiz bakana da maaşları bakanlık bütçesinden ödendi. 8 bakana üç aylık maaş tutarı olarak yaklaşık 45 bin lira ödendiği öğrenildi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.