8 Ekim ehliyet sınavı soruları cevapları (2016 MTSAS)

8 Ekim ehliyet sınavı soruları cevapları (2016 MTSAS)

8 Ekim MTSAS ehliyet sınavı tamamladın. Sürücü olmak isteyen adayların girmiş olduğu Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) soruları cevapları haberimizde sizlere sunuyoruz. 18 yaşına girmiş T.C. vatandaşı olan herkesin hak kazandığı MTSAS sınav

8 Ekim 2016 ehliyet MTSAS soruları cevapları haberimizde.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan MTSAS ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını için yazımıza bakınız. Doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan üzerinden hesaplama yapılır. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır.

8 ekim ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı için tıklayınız

Geçmiş dönem çıkmış ehliyet sınav soruları için tıklayınız

08 EKİM 2016 EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sahibi olmak isteyen binlerce aday 08 Ekim'de Motorlu Taşıt Sınavı'na girdi. Sınava giren binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. En son 27 Ağustos'ta yapılan Ehliyet sınavının sonuçları sınavdan 11 gün sonra açıklanmıştı. 08 ekim'de gerçekleştirilen MTSAS Ehliyet sınav sonuçlarının ise 18-19 Ekim tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

MTSAS EHLİYET SINAVI KONULARI DAĞILIM

MTSAS Ehliyet sınavında çıkacak olan konular;Trafik ve Çevre bilgisi, İlk yardım bilgisi, araç tekniği olmak üzere üç konu başlığında toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresinin 60 dakika olduğu sınavda konularına göre soru adedi ise şöyle;

MTSAS Motorlu taşıtlar yazılı sınavı sorulacak soru sayısı ve sürüleri şu şekilde olacak.

13 İlk Yardım Bilgisi
27 Trafik ve Çevre Bilgisi
10 Motor
Olmak üzere toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresi ise, 60 dakika olacak.

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.