80 bin kişi TYÇ kapsamında işe alınacak

80 bin kişi TYÇ kapsamında işe alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişinin işe alınacağını açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında MEB'e bağlı okulların güvenliği ve temizliği alanlarında görev yapmak üzere 80 bin kişialınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "100 Günlük İcraat Programı"nda ilan ettiği önemli projelerden biri olan "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesini hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliği protokolü imzalayacak. Buna göre, Toplum Yararına Programı kapsamında 80 bin kisi istihdam edilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, üç bakanlık arasında imzalanacak iş birliği protokolüyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR kanalıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların temizligi, bakım ve onarımı icin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kisilik odenegi il mudurluklerine aktaracak.

Ayrıca, okullarda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20 bin güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri takip ederek, olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacak. Boylece toplamda 80 bin kisi TYP'den faydalanacak.

TYP'ye iliskin basvurular ISKUR uzerinden alınırken program okulların acılmasıyla baslayacak ve egitim ogretim yılı süresince devam edecek.

TYP kapsamında okullarda gorev alacak her bir katılımcı icin aylık asgari ucret uzerinden odemeler gerceklestirilecek.

- "Önemli bir adım atıyoruz"

Aile, Calısma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Yurutulen calısmalar ile çocuklarımızın ve genclerimizin daha saglıklı ve guvenli bir ortamda egitim almasının kaliteli egitimin olmazsa olmaz bir parcası oldugunun bilinciyle hem ailelerin gozunun arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik sartlarda egitim alması icin Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber onemli bir adım atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.