81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşuyor

81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşuyor

Bugün Türkiye genelinde aynı anda milyonlarca fidan toprakla buluşuyor. 11 Kasım Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle "Milli Ağaçlandırma Günü" ilan edildi. Ağaç dikme etkinliğinin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''11 milyon fidan toprakla buluşuyor'' etkinliği kapsamında fidan dikim törenine katıldı. Proje 81 ilde eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes" programında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Ankara Batıkent'te gerçekleştirilen fidan dikimine katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 11 milyon fidan ile 'Daha yeşil bir Türkiye' için gerçekleştirilen seferberlikte konuştu. Her 11 Kasım'da okullarda ağaç dikiminin yapılacağını müjdeleyen Pakdemirli, projeye gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''2023 yılına kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes" programında açıklamaların dan satır başları şu şekilde:

''2023 ayrı noktada aynı anda yaşanıyor. 11.11.2019 tarihinde saat 11.11'de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır.

Toprakla buluşturduğumuz bu fidanların 81 vilayetimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum.

Geleceğe Nefes seferberliğimiz dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinnes Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum'dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir.

11 Kasım'ın milli ağaçlandırma günü olarak ilan edilmesi ile ilgili cumhurbaşkanlığı kararının geçtiğimiz hafta imzaladım.

Fidan deyip geçmemek gerekiyor. Bugün burada diktiğimiz fidanların ileride nerede, hangi hayırlı iş için kullanılacağını bilemeyiz. Ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakmış oluruz.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.