AB Projelerine pasaport darbesi

AB Projelerine pasaport darbesi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ‘gri pasaport’ yok açıklaması öğretmen ve öğrencileri zor durumda bıraktı

AB Projelerine pasaport darbesi

AB Erasmus Plus Projeleri kapsamında her yıl binlerce öğrenci ve öğretmen çeşitli eğitim ve toplantılara katılmak üzere Avrupa ülkelerine gidiyor.

Projeler kapsamında aylarca hazırlık yapan öğretmenler maliyetleri düşürmek için uçak ve otel rezervasyonlarını önceden yaparak gidiş gününü bekliyorlar. Ancak Eylül, Ekim ayları için gidiş-dönüş uçak biletlerini almış olan yüzlerce öğrenci ve öğretmen yurt dışına çıkamama riski ile karşı karşıya kaldı. Çünkü Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı, yurtdışındaki görevlendirmelerde kullanılan ‘gri pasaport’ olarak bilinen hizmet damgalı pasaport başvurularını ‘ellerinde pasaport kalmadığı’ gerekçesiyle 11 Eylül Pazartesi gününden beri almamaya başladı.

Bu durumda tek çare kalıyor o da, normal pasaport alıp vize başvurusunda bulunmak. Ancak bu durum öngörülemediği için ayrıca maliyet ve zaman gerektiriyor. Haftaya yola çıkacağını söyleyen bazı öğretmenler uçak biletlerini aldıklarını ve mağdur olduklarını söylediler.

Kısacası bu duruma el atılmalı, öğrenci ve öğretmenler vize ücreti ödemekten kurtarılmalıdır.

Bu durumun ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu söyleyen öğretmenler "Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.