ABA ONV Kursu Litvanya'da yapıldı

ABA ONV Kursu Litvanya'da yapıldı

“ABA” Applied Behavior Analysis Yöntemi’ ile ilgili Erasmus+ KA2 projesi kapsamında ABA ONV kursu yapıldı

ABA ONV Kursu Litvanya'da yapıldı

Eğitimde ABA Yöntemi

 

Ülkemizde “uygulamalı davranış analizi” olarak bilinen “ABA” Applied Behavior Analysis Yöntemi’nin otizmli çocukların eğitiminde uygulanması ile ilgili, Erasmus+ KA2 projesi kapsamında Litvanya’da düzenlenen eğitim kursu 7-13 mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kısa adı ABA ONV olan “ABA - our new view in special education” isimli proje kapsamında düzenlenen kursa 6 ülkeden(Türkiye, Litvanya, İspanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan) 40 öğretmen ve eğitim uzmanı katıldı.

Türkiye’den proje ortağı olarak SEADDER-Sürekli Eğitim Araştırma ve Danışma Derneği’nin 6 eğitimci ile katıldığı kursun ev sahipliğini Litvanya’dan  KURŠENU LOPŠELİS-DARŽELİS "EGLUTĖ" yaptı.

Erasmus+ Okul Eğitimi Programı bünyesinde AB Komisyonu ve Litvanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen kurs kapsanında okullar ve üniversiteler ziyaret edildi.

SEADDER yönetim kurulu başkanı Necdet KARA, proje hakkında şunları söyledi; “ABA metodu davranışı bilimsel olarak analiz eder ve Otizmi şöyle tanımlar; Otizm nörolojik temeli olan gelişmemmiş davranışların bir sendromudur. Otizmli birey özel ve dikkatle seçilmiş, bulunduğu ortamla yapıcı bir iletişim kurmay hedefleyen bir programda kendisinde eksik olan sosyal davranışları kazanabilir çevre ile iletişimi arttıkça sorunlu davranışlarında azalma sağlanabilir.” Biz de bu proje katılarak, Otizmli çocukları eğitiminde ABA yönteminin AB ülkelerindeki uygulamalarını yerinde görmek ve ülkemizdeki uygulamalar hakkında da onları bilgilendirmek istiyoruz.

 

Kaynak : http://www.seaddernegi.org/haberler.php?haber=41

1-075.jpg8-003.jpg3-030.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.