Abant’ta Hafta Sonu Kaçamağı

Abant’ta Hafta Sonu Kaçamağı

Doğanın en güzel renkleri usuldan kendini göstermeye, hafta sonu kaçamaklarını fırsat bilen tatilciler ise yollara koyulmaya başladı. Tüm haftanın yorgunluğunu evde dinlenerek geçirmeyi planlıyorsanız gelin bu hafta sonu programınızda bir değişiklik...

Doğanın en güzel renkleri usuldan kendini göstermeye, hafta sonu kaçamaklarını fırsat bilen tatilciler ise yollara koyulmaya başladı. Tüm haftanın yorgunluğunu evde dinlenerek geçirmeyi planlıyorsanız gelin bu hafta sonu programınızda bir değişiklik yapın ve Abant’ta  hafta sonu kaçamağı ile keyifli maceralara merhaba deyin. İşte ilkbahara en çok yakışan duraklardan Abant…

İstanbul ve çevresinde yaşayanlar için adeta bir cennet köşesidir Abant. Kuş sesleri, farklı ağaç türleri içinde huzurlu bir ortam sunar. Sabahın ilk saatlerinde kalkıp Abant gölü çevresinde yürüyüş turları ile güne başlayın. Yaklaşık 1,5 saat sürecek bu turda yanınıza fotoğraf makinenizi almayı ihmal etmeyin. Abant eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğundan burada kaçırmamanız gereken çok şeyle karşılaşacağınız kesin.

image002-176.jpg

Abant’ta Yapılabilecek Aktiviteler

Yürüyüş yapmak yerine tercihinizi farklı aktivitelerden yana kullanmak istiyorsanız fayton veya bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Katılacağınız bu turda göl çevresinde balık tutanlarla karşılaşabilirsiniz. Şayet sizinde böyle bir merakınız varsa gün içinde yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri balık tutmak olacaktır.

Abant’ın Görülecek Yerleri

Abant’ın muazzam güzellikleri içinde görmeniz gereken yaylalar var. Bunların başında kampçıların uğrak durağı Sinekli Yaylası, ahşap evleri ve taş sokakları ile ünlü Örmeci Yaylası geliyor. Yedigöller Milli Parkı keşif listenizin en baş sırasında olmalı. Fotoğraf çekmeyi sevenler ise Güzeldere ve Samandere Şelalelerinin güzelliklerini kaçırmamalı.

image003-146.jpg

Abant’ta Ne Yenir?

Abant mutfağında eksik olmayan lezzetlerin başında Abant alabalığı gelir. Usta aşçıların elinden çıkan çorbalar ile yemeğe başlamanızı öneririz. Tatmanız gereken diğer lezzetlere gelince; etli mantı, orman kebabı, kaldırık dolması, mengen kuzu güveç, kabaklı gözleme, kabak hoşafı, kabak tatlısı Abant mutfağının en sevilen lezzetlerinden sadece birkaçı.

Abant’tan Neler Alınır?

Abant’ta hafta sonu kaçamağı yaptıktan sonra eli boş dönmek olmaz. Kendinize ve sevdiklerinize Abant’ın yöresel ürünleri olan erişte, balkabağı, tarhana, çam balı, tereyağı, kese yoğurdu, keş peyniri satın alabilirsiniz. Hediyelik olarak ise ahşap ürünler, yemenileri, süs kabaklar alabilecekleriniz arasında.

Böylesine güzel bir coğrafyada keyif dolu hafta sonu tatili Abant otelleri ile sizi bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.