ABD, PKK'yı nasıl kurtardı?

ABD, PKK'yı nasıl kurtardı?

Hurriyet Gazetesinden Yazar Abdulkadir Selvi yazısında aktardığı bilgilere göre:

Hurriyet Gazetesinden Yazar Abdulkadir Selvi yazısında aktardığı bilgilere göre:

14 Şubat 2016 tarihiydi. Türkiye, Fırtına obüsleriyle Miniğ Hava Üssü'nü vurdu. Türkiye'nin Miniğ Hava Üssü'nü vurmasının nedeni PKK-YPG'ye mensup teröristlerdi. Miniğ Hava Üssü'nü ele geçirmeye çalışan YPG'liler, Fırtına obüslerinin etkili atışları karşısında zor durumda kalmıştı. Henüz ABD'li askerlerin YPG üniformasıyla dayanışma görüntüsü vermediği zamanlardı. ABD'nin İncirlik Üssü'ndeki koordinasyon merkezinden Miniğ Havaalanı'nın bulunduğu bölgede keşif amaçlı İHA uçuşu yapacakları, bu nedenle top atışlarına ara verilmesi talebi geldi. Uçuşun 1-1.5 saat süreceği bildirildi. Türkiye top atışlarını durdurdu. ABD'nin 1-1.5 saat süren keşif uçuşları o gün tam 5 saat sürdü. Böylece bu süreden yararlanan YPG'liler zayiat vermeden bölgeden çekildi.

TÜRKİYE'YE TEK DESTEK YOK

DAEŞ'le mücadele adına koalisyon kuruldu. Türkiye, ABD ile 22 Temmuz 2015 tarihinde İncirlik Üssü'nü DAEŞ'le mücadeleye açtı. Türkiye, DAEŞ'e karşı Suriye topraklarında Fırat Kalkanı operasyonunu yürütüyor. El Bab'da bir günde 16 askerimiz şehit oldu. Ama DAEŞ'le mücadele adına İncirlik Üssü'nü kullanan ABD'den destek göremedik. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın haklı olarak, "Hava desteğinin verilmemesi kabul edilemez" diye tepki gösterdi. Ama El Bab operasyonunun başladığı 9 Aralık tarihinden bu yana, ABD'den destek alamıyoruz. DAEŞ'le mücadele etmek için koalisyon güçleri oluşturulmamış mıydı? Biz El Bab'da DAEŞ'le mücadele etmiyor muyuz? El Bab operasyonunun başladığı tarihten bu yana ABD'den tek bir uçak desteği alınmamış. DAEŞ'e yönelik operasyonlarda ABD'ye sabit hedeflerin koordinatları ve teyitli bilgiler iletiliyor.

Cerablus ve Dabık'ta DAEŞ'e yönelik operasyonlarda kimi zaman ABD'den hava desteği sağlanıyordu. Sembolik düzeyde de olsa koalisyonun katkısı önemliydi. Ancak ne zaman ki El Bab operasyonu başladı, koalisyona ait tek bir uçak kaldırılmadı. Tabii Türkiye haklı olarak, "Siz DAEŞ'le mücadele için burada değil misiniz, neden destek vermiyorsunuz?" diye soruyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.