ABD'de kritik 'Gülen' açıklaması

ABD'de kritik 'Gülen' açıklaması

FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Washington'da önemli açıklamalarda bulundu.

Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili dosyaları ABD'ye götüren ve burada ABD'li mevkidaşı Loretta Lynch ile görüşen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Washington'da A Haber'in sorularını cevaplandırdı. Bakan Bozdağ, "Biz aramızdaki anlaşmanın yürütülmesini ve bu sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Sürece elbette saygılıyız ama ABD bu noktada Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamalı" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Görüşmemizde terörist başı Fethullah Gülen'in iade amacı ile tutuklanması talebimizi ilettik.Geçici tutuklama talebi için gönderdiğimiz dosya içindeki delillerin hepsi talimatı onun verdiğini çok net bir şekilde teyit ediyor.

ABD TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİNİ ANLAMALI

Biz aramızdaki anlaşmanın yürütülmesini ve bu sürecin hızlandırılması talebimizi dile getirdik. Biz sürece elbette saygılıyız ama isteğimiz sürecin işletilmesi. ABD bu noktada Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamalı.

Fethullah Gülen'in kaçış için uygun yer aradığına dair çok ciddi istihbaratlar geliyor.Dosyanın eksiği yok, fazlası var"


İMALI HEDİYE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ABD'li mevkidaşı Loretta Lynch'in görüşmesinde, iki ülke arasındaki suçluların iadesine yönelik anlaşma dahil güvenlik ve terörle mücadelede iş birliğinin ele alındı. Bakan Bozdağ, ABD Adalet Bakanına 1874 tarihli Osmanlı ile ABD arasındaki suçluların iade anlaşması tablosu hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.